ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη απάτη: Ζευγάρι εφοριακών με βίλα και πισίνα είχε μπει στο κοινωνικό τιμολόγιο

Απίστευτη απάτη: Ζευγάρι εφοριακών με βίλα και πισίνα είχε μπει στο κοινωνικό τιμολόγιο

Μια απίστευτη περίπτωση κακοπληρωτών της ΔΕΗ που μπήκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο και χρωστούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στην επιχείρηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ πρόκειται για ζευγάρι εφοριακών που ζει εδώ και χρόνια σε βίλα 600 τετραγωνικών με πισίνα στην περιοχή του Βαρνάβα αλλά ταυτόχρονα είναι ενταγμένο στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι 2 εφοριακοί, παρά τον πολυτελή βίο τον οποίο και διάγουν, κατάφεραν με μια καλοστημένη κομπίνα το 2011 να βάλουν τη βίλα με την πισίνα, στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.

Σαν να μην έφτανε το παραπάνω, αν και ενταγμένοι πια στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, έχουν σταματήσει να πληρώνουν τους - μειωμένους - λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η απάτη


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δύο εφοριακοί φαίνεται πως «έσπασαν» το σπίτι τους στο Βαρνάβα σε 3 μέρη. Υπόγειο, ισόγειο και 1ος όροφος.

Αν και όλη η βίλα είχε έναν μετρητή της ΔΕΗ, οι εφοριακοί εμφάνισαν άλλα 2 μαϊμού ρολόγια, ένα σε κάθε όροφο.

Αιτήθηκαν μόνο για το ένα - το πραγματικό - να μπει στο οικιακό τιμολόγιο, και μπήκε.

Οι άλλοι 2 μετρητές, όπως προέκυψε από την έρευνα, παρέπεμπαν σε φωτοβολταϊκά, στην Παιανία.


Xρέος

Το 2014, η οφειλή των 2 εφοριακών αγγίζει τις 30 χιλιάδες ευρώ.

Καταφέρνουν όμως να μην τους κοπεί το ρεύμα, προσκομίζοντας - όπως θα αποδειχτεί αργότερα - πλαστά, ιατρικά πιστοποιητικά.

Τρία χρόνια μετά, το 17, το χρέος εκτοξεύεται στις 65 χιλιάδες ευρώ.

Οι εφοριακοί ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να φωτίζουν την πισίνα τους στη βίλα τους στο Βαρνάβα, χωρίς να πληρώνουν ρεύμα..

Στη ΔΕΗ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει έλεγχο και να διεκδικήσει τα οφειλόμενα, η απάντηση ωστόσο που θα λάβει, είναι χαρακτηριστική για την πολιτική που ακολουθούσε η επιχείρηση τα τελευταία χρόνια : «Άστους, δεν πειράζουμε τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια, μην τους πειράξεις».

Τελικά η ΔΕΗ εντόπισε όλες τις παρανομίες που είχε το ζευγάρι εφοριακών στη βίλα τους στο Βαρνάβα.

Οι ίδιοι μάλιστα, κατά το παρελθόν, διώκονταν για χρηματισμό.

Η βίλα εξακολουθούσε να ρευματοδοτείται, επειδή εμφάνιζαν συγγενικό τους πρόσωπο, ως ιδιοκτήτη ενός ορόφου, ο οποίος είχε προσκομίσει πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, βάσει του οποίου δεν μπορούσε η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα..

Η επιχείρηση τελικά δέσμευσε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ και σήμερα, βγάζει το ακίνητο στο σφυρί.


Πηγή: ΣΚΑΙ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Ποιοι θα λάβουν έως 7.338 ευρώ – Δείτε πότε θα τα πάρετε

Πανικός στο Σύνταγμα: Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τουρίστες (pics)

Σχετικές ειδήσεις