ΕΛΛΑΔΑ

Ναταλί Κρίστοφερ - Σούζαν Ίτον: Δύο διαφορετικοί θάνατοι σε ελληνικά νησιά με κοινούς παρονομαστές

Ναταλί Κρίστοφερ - Σούζαν Ίτον: Δύο διαφορετικοί θάνατοι σε ελληνικά νησιά με κοινούς παρονομαστές

Δεν είχε αίσιο τέλος το θρίλερ της εξαφάνισης της 35χρονης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ. Βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Τετάρτης (7/8), σε δύσβατο σημείο της Ικαρίας.

Η Νάταλι Κρίστοφερ είναι η δεύτερη επιστήμονας μέσα σε δύο μήνες της οποίας χάθηκαν τα ίχνη σε ελληνικό νησί.

Είχε προηγηθεί η εξαφάνιση της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, η οποία εντοπίστηκε νεκρή σε σπηλιά στα Χανιά.

Η 34χρονη αστροφυσικός λάτρευε τη φύση αλλά και το σύμπαν. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό συμμετείχε σε έρευνα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και στόχος της ήταν να φτάσει στα αστέρια. Η Ναταλί Κρίστοφερ συμμετείχε σε ένα πρότζεκτ αστρονομίας για την παγκόσμια ειρήνη. Το έργο της ήταν επικεντρωμένο στη βελτίωση της κατανόησης της εξέλιξης των γαλαξιών.

Η ίδια εγκαινίασε την πρωτοβουλία Cyprus Girls Can, για να ενθαρρύνει κορίτσια και νέες γυναίκες να αθλούνται. Το τρέξιμο, άλλωστε, ήταν η μεγάλη της αγάπη. Της άρεσαν και τα ταξίδια μαζί με τον σύντροφό της.

Βρέθηκε σε χαράδρα

Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε από εθελοντή πυροσβέστη το απόγευμα της Τετάρτης σε χαράδρα στην Ικαρία. Ο πυροσβέστης έκανε έρευνες στην περιοχή και εντόπισε το πτώμα της 34χρονης, δίνοντας τέλος στο θρίλερ των 72 ωρών από την εξαφάνισή της.

Ο σύντροφός της δήλωσε μετά την εξαφάνισή της στους αστυνομικούς: «Ξύπνησα και δεν την βρήκα στο κρεβάτι μας. Αμέσως της τηλεφώνησα για να δω πού είναι. Μου απάντησε και μου είπε ότι έχει πάει για τρέξιμο. Μετά δεν μπορούσα να την βρω στο τηλέφωνο, ανησύχησα και γι’ αυτό δηλώνω την εξαφάνισή της».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, κ. Θεοδωράκη, «την πρώτη μέρα, όταν έγινε η αναγγελία της εξαφάνισης, ο σύντροφος της 35χρονης αστροφυσικού ήταν πανικοβλημένος και στεναχωρημένος και αναρωτιόταν πού να πάει να ψάξει. Μάλιστα, στις πρώτες έρευνες που έγιναν, πήγε μαζί με την Πυροσβεστική». Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι τη δεύτερη μέρα ο 38χρονος σύντροφός της ήταν πολύ πιο ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος, ζητώντας από τις Αρχές να έρθουν σε επαφή με την Πρεσβεία.

O ιδιοκτήτης του καταλύματος ανέφερε ότι η αστυνομία είχε κλείσει το δωμάτιο όπου διέμενε το ζευγάρι για έρευνες και τότε ήταν που βρέθηκαν τα ματωμένα χαρτομάντηλα.

Σε ΣΟΚ ο σύντροφος της αστροφυσικού - Το σπαρακτικό του μήνυμα

Όταν εντοπίστηκε η σορός της Νάταλι Κρίστοφερ, στο σημείο έσπευσαν τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ για να ανασύρουν μαζί με πυροσβέστες το πτώμα της. Ο σύντροφος της έφτασε στο σημείο και αναγνώρισε την 34χρονη, ενώ πληροφορίες του STAR αναφέρουν ότι υπάρχουν ενδείξεις για δαγκωματιές από ζώα στο σώμα της.

Η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου της άτυχης αστροφυσικού.

Ο 38χρονος Κυριάκος, ο σύντροφος της Νάταλι, είναι σε κατάσταση σοκ.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανάρτηση διασώστη του Βαγγέλη Κριαρά, ο Κυριάκος, θέλησε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στον εντοπισμό της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κριαράς ανάρτησε το μήνυμα που του έστειλε ο Κύπριος σύντροφος της Νάταλι Κρίστοφερ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η εξαφάνιση της Σούζαν Ίτον

Όπως και στην περίπτωση της Κρίστοφερ έτσι και σε αυτή της Ίτον στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό από Αστυνομία, Πυροσβεστική και εθελοντές.

Τα ίχνη της χάθηκαν στις 4 Ιουλίου όταν είχε πάει για τζόκινγκ. Μάλιστα στις έρευνες συμμετείχαν και οι γιοι της, οι οποίοι είχαν βρεθεί στο σημείο όπου είχες εξαφανιστεί.

Η Αστυνομία έφτασε στην άκρη του νήματος καθώς -έπειτα από εκτεταμένες έρευνες- συνέλαβε έναν 27χρονο άνδρα, ο οποίος ομολόγησε ότι δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα. Τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ήταν ότι είναι «ηδονοβλεψίας» και πως στη θέα τής βιολόγου ηδονίστηκε.

Μάλιστα, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον τρόπο που σκότωσε την άτυχη γυναίκα ενώ και ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της έκανε λόγο για ασφυκτικό θάνατο. Παράλληλα, η αστυνομία -ερευνώντας το παρελθόν του δράστη- ανακάλυψε ότι ο 27χρονος κατά το παρελθόν επιτέθηκε και σε άλλες γυναίκες, ενώ ενάμιση μήνα πριν από τη δολοφονία της είχε επιτεθεί και σε άλλη μία γυναίκα.

Βρετανικά ΜΜΕ: «H εξαφάνιση της 34χρονης θυμίζει την υπόθεση της Σούζαν Ίτον» ανέφεραν

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι οι υποθέσεις εξαφανίσεων των δύο γυναικών έχουν κοινά στοιχεία.

Ο Independent τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο του: «Αγνοείται δεύτερη επιστήμονας ενώ έκανε τζόκινγκ σε ελληνικό νησί», κάτι που υπογραμμίζουν και οι Times του Λονδίνου θυμίζοντας την υπόθεση της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, η οποία «έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονίας και πέταξαν τη σορό της σε ένα μπούνκερ των Ναζί στην Κρήτη τον περασμένο μήνα».

Βέβαια, οι δύο θάνατοι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Στη μία περίπτωση πρόκειται για δολοφονία, καθώς ο 27χρονος που συνελήφθη στην Κρήτη έχει παραδεχθεί στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την 60χρονη βιολόγο ενώ στην άλλη -σε εκείνη της Κρίστοφερ- φαίνεται πως ο θάνατός της οφείλεται σε ατύχημα, κάτι που αποκάλυψε στο OPEN διασώστης που συμμετείχε στις έρευνες.