ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Θρίλερ με τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου

Κρήτη: Θρίλερ με τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου
Tα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Η εξιχνίαση της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, Σουζάν Ίτον, είναι πλέον ένα μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία δουλεύει υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος φέρεται να σκότωσε την 60χρονη μητέρα.

Θεωρείται βέβαιο ότι ο άνθρωπος «κινείται» στην ευρύτερη περιοχή, την οποία φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά.

Ο άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης φαίνεται πως τη σκότωσε και έπειτα την έριξε από την καταπακτή, στο δαιδαλώδες λαγούμι όπου εντοπίστηκε το πτώμα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του cretalive.gr.

Το κίνητρο

Όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας οι Αρχές εξετάζουν ένα σενάριο, κατά το οποίο το θύμα προσπάθησε να αντισταθεί στον δολοφόνο. Εάν η εκδοχή αυτή αποδειχθεί αληθής, οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της η 60χρονη θα καταστούν ακόμη πιο εφιαλτικές.

Το γεγονός ότι το θύμα είχε πολύ καλή σχέση με τον αθλητισμό και κατείχε και μαύρη ζώνη στο Τάε κβον ντο, δεν την προστάτευσε από τη μανία του.

Φέρεται να την «στοχοποίησε» τυχαία στην ερημιά και αυτό καθιστά τον δολοφόνο επικίνδυνο και αδίστακτο. Η Σουζάν Ίτον εκτιμάται ότι δολοφονήθηκε το μεσημέρι της εξαφάνισής της, δηλαδή την Τρίτη 2 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Θάνατος - μυστήριο στην Κρήτη: Εδώ βρέθηκε η άτυχη βιολόγος - Δείτε εικόνες από τα τούνελ

Αναχώρησε από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης λίγο μετά τις 03:00 το μεσημέρι για τρέξιμο στη φύση και δεν επέστρεψε ποτέ. Υπολογίζεται όμως ότι η εξόρμησή της θα ήταν σύντομη δεδομένου ότι οι απογευματινές εργασίες του συνεδρίου ξεκινούσαν στις 06:00 το απόγευμα.

Θεωρείται αδύνατον να έφθασε μόνη της μέχρι την περιοχή όπου βρέθηκε η σορός της, σε απόσταση περίπου 8,5 χιλιομέτρων από την Ορθόδοξη Ακαδημία. Κατά συνέπεια εκτιμάται ότι το κακό συνέβη σε απόσταση πλησιέστερη των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας.

Ο δολοφόνος τη μετέφερε με αυτοκίνητο

Πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι στη διαδρομή που οδηγεί προς την καταπακτή εντοπίστηκαν ίχνη από ρόδες. Μάλιστα επειδή βρέθηκαν σπασμένα κλαδιά σε χαμηλό ύψος πιστεύεται ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της είναι επιβατηγό.

Η μεταφορά πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε το θύμα βρισκόταν σε κάποιο άλλο, ασφαλές για τον δράστη, σημείο.

Είναι ενδεικτικό ότι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν drone για τον εντοπισμό της καταπακτής (αφ’ ότου πληροφορήθηκαν για την ύπαρξή της) και δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατος της Αμερικανίδας επήλθε σε χρονικό διάστημα δύο έως τριών ωρών από τη στιγμή που αναχώρησε από τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Δημοσιογραφικές πηγές που επικαλείται το cretalive.gr, αναφέρουν ότι έχουν γίνει ήδη αρκετές προσαγωγές υπόπτων, λαμβάνονται αποτυπώματα και δείγματα γενετικού υλικού και φυσικά ερωτώνται για τις κινήσεις τους την ημέρα της εξαφάνισης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική - Κακοκαιρία: Ασύλληπτη τραγωδία με έξι νεκρούς, έναν αγνοούμενο και δεκάδες τραυματίες

Φονική κακοκαιρία: Συγκλονιστικές εικόνες - Οι κεραυνοί «εξαφάνισαν» τη Χαλκιδική

Σχετικές ειδήσεις