ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Ελαφόνησο: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Σε «κόκκινο» συναγερμό η Πυροσβεστική (pics+vids)

Φωτιά στην Ελαφόνησο: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά – Σε «κόκκινο» συναγερμό η Πυροσβεστική (pics+vids)
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (10/08) στην περιοχή «Σίμος» στην Ελαφόνησο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά έχει οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της. Ωστόσο, ακόμα είναι σε εξέλιξη και για το λόγο αυτό παραμένουν όλες οι δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν νωρίτερα, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο.

Ενισχύσεις από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατέφθασαν για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα αναχώρησαν με ελικόπτερο «σούπερ πούμα» από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, προκειμένου να φτάσουν στο σημείο.

Στο νησί επιχειρούν συνολικά 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή και τεσσάρων υδροφόρων ΟΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, αλλά καίγεται χαμηλή βλάστηση και εκφράζεται αισιοδοξία ότι η φωτιά θα αντιμετωπιστεί. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους, από την πρώτη στιγμή, εκκενώθηκαν το κάμπινγκ και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου και οι παραθεριστές οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, χωρίς να απειλούνται άμεσα οι εγκαταστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ από το Forecast Weather Greece:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς - κατηγορία «5» - προβλέπεται για σήμερα Σάββατο (10/8) σε αρκετές περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ)προς ενημέρωση των πολιτών.

Δείτε ΕΔΩ ποιες περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Μαραθώνας: Πληροφορίες ότι ξεκίνησε από οικία όπου εκτελούνται εργασίες

Οικογενειακή τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Αυτά είναι τα θύματα - Εμφανίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου

Σχετικές ειδήσεις