ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα - Κίνδυνος αναζωπυρώσεων

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα - Κίνδυνος αναζωπυρώσεων
In Τime

Φωτιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης (5/9) στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης Αττικής, ξυπνώντας μνήμες από τον εφιάλτη του 2018.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η εικόνα του μετώπου είναι καλύτερη, ωστόσο η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη.

Οι δυνάμεις μετά και την τελευταία ενίσχυσή τους είναι συνολικά 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, από τα οποία το ένα είναι συντονιστικό.

Δείτε φωτογραφίες:

Οι άνεμοι πνέουν με 4 και τοπικά 5 μποφόρ με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Η πυρκαγιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση, ενώ δεν απομακρύνθηκαν τελικά κάτοικοι από τα σπίτια τους, αφού πλέον, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν θεωρείται πως διατρέχουν κίνδυνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ:

Πρόκειται για την περιοχή δυτικά της μονής του Αγίου Εφραίμ, η οποία είχε αναδασωθεί και αποτελούσε έναν από τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου της περιοχής.

Η μεγάλη πυρκαγιά κινείται παράλληλα με τα καμένα του Νέου Βουτζά ενώ σύμφωνα με τον νέο δήμαρχο Μαραθώνα, τόσο στο Βουτζά όσο και σε άλλες περιοχές χτύπησαν προληπτικά οι καμπάνες ώστε οι πολίτες να είναι σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν την περιοχή. Για τον ίδιο λόγο ενημερώθηκαν ξενοδοχεία της περιοχής αλλά και το Λύρειο ίδρυμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Όλοι βλέπουν εμπρησμό

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκο, τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, τον ΓΓΠΠ κ. Νίκο Χαρδαλιά, αλλά και κατοίκους της περιοχής, η μεγάλη πυρκαγι΄'α οφείλεται σε εμπρησμό.

Το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε στις 02:05 ενισχύει την άποψη πως πρόκειται για εμπρησμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως μέσα σε διάστημα 5 λεπτών ξέσπασε και νέο μέτωπο σε απόσταση 500 μέτρων από το πρώτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: