ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Βίντεο ντοκουμέντο – Η φωτιά κυκλώνει πυροσβεστικό όχημα

Εύβοια: Βίντεο ντοκουμέντο – Η φωτιά κυκλώνει πυροσβεστικό όχημα
Η «μάχη» με τις φλόγες
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε μία επιχείρηση κατάσβεσης αλλά και τους κινδύνους που διατρέχουν οι Πυροσβέστες καταγράφει βίντεο-ντοκουμέντο από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Εύβοια τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου.

Το συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους δείχνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο να εγκλωβίζονται μέσα στην μέση ενός γηπέδου. Η καταγραφή του εν λόγω βίντεο γίνεται μέσα από το πυροσβεστικό όχημα και είναι ένα δείγμα της πύρινης κόλασης που αντιμετώπισαν.

Τραγικός απολογισμός: 23.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

Η καταστροφική πυρκαγιά έχει κάνει στάχτη 23.000 στρέμματα παρθένου δάσους. Οι κάτοικοι μετράνε τις πληγές τους και η ζωή στην περιοχή αρχίζει σιγά-σιγά να μπαίνει στην καθημερινότητα της.

Η ομάδα Up Drones πέταξε πάνω από τα καμμένα στην Εύβοια και κατέγραψε το μαύρο αποτύπωμα που άφησε η πυρκαγιά.

Δείτε το βίντεο:

Ο «μαύρος» χάρτης της οικολογικής καταστροφής

Την πρώτη χαρτογράφηση της γης που κάηκε στην πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης (13/08) στην Εύβοια, δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

Στους χάρτες του Copernicus αποτυπώνονται με σαφήνεια οι κατεστραμμένες εκτάσεις και επιβεβαιώνεται ότι κάηκε κυρίως το δάσος αλλά και καλλιέργειες.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία, ενεργοποιήθηκε την Τρίτη 13 Αυγούστου, μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών (ΓΓ Πολιτικής Προστασίας) και καταγράφει έκτοτε δορυφορικά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, παρέχοντας χρήσιμα δεδομένα υψηλής ανάλυσης για την έκταση της καταστροφής.

Ο χάρτης που το Copernicus έδωσε στη δημοσιότητα δείχνει αναλυτικά την κατανομή των χρήσεων γης (όπως αυτές είχαν καταγραφεί το 2018) των εκτάσεων που κάηκαν μέχρι και την Τετάρτη 14 Αυγούστου. Δεδομένου ότι η πυρκαγιά έκτοτε κινήθηκε κυρίως με αναζωπυρώσεις στις περιοχές από όπου είχε ήδη περάσει η φωτιά, εκτιμάται ότι η γεωγραφική έκταση που αποτυπώνεται εδώ δεν απέχει πολύ από την συνολική, μέχρι σήμερα, καμένη έκταση.

Δείτε στην gallery τι κατέγραψε η ευρωπαϊκή υπηρεσία:

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τις πρώτες δύο ημέρες της πυρκαγιάς έγιναν στάχτη κυρίως κωνοφόρα και σκληρόφυλλα δάση, μεταβατικές θαμνώδεις περιοχές, ελαιώνες και εκτάσεις με μικτές ή μη-αρδευόμενες καλλιέργειες, καθώς και φυσική βλάστηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος μπροστά από το Κάραβελ: Οδηγός ΙΧ άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα» - Έτσι αποχαιρετούν το μεγάλο τραγουδοποιό

Σχετικές ειδήσεις