ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Τα δραματικά λεπτά της επίθεσης - Ακαριαίος ο θάνατος του βρέφους (vid)

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Τα δραματικά λεπτά της επίθεσης - Ακαριαίος ο θάνατος του βρέφους (vid)

Το μόλις δύο μηνών βρέφος βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στο ίδιο του το σπίτι - Τι κατέθεσε η μητέρα του - Τι αναφέρουν οι μαρτυρίες για τη συμπεριφορά του ροτβάιλερ

Η ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης (12/09) σε ένα διαμέρισμα στα Γλυκά Νερά.

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών, μεταξύ αυτών και του βρέφους το οποίο έφερε στον κόσμο με μεγάλη δυσκολία δύο μήνες πριν, βρισκόταν στο μπάνιο του σπιτιού, έχοντας βάλει το μωρό στο καλαθάκι του, στο σαλόνι.

Ο σκύλος της οικογένειας, ένα ροτβάιλερ, βρισκόταν στο μπαλκόνι, εκεί όπου σύμφωνα με μαρτυρίες περνούσε τη μέρα καθώς από τη στιγμή που γεννήθηκε το κοριτσάκι, εκδήλωνε σημάδια ζήλιας.

Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά. Ξαφνικά και κάτω από άγνωστες συνθήκες ο σκύλος, έσκισε τη σήτα, μπήκε στο σαλόνι και όρμησε στο παιδί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», το κοριτσάκι χτύπησε στον τοίχο και στη συνέχεια έπεσε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η μητέρα κατά την κατάθεσή της φέρεται να είπε: «Ήμουν στο σπίτι και καθάριζα το μπάνιο. Είχα αφήσει το μωρό στο καλαθάκι του στο σαλόνι. Άκουσα κλάματα και βγήκα. Το σκυλί είχε σκίσει τη σίτα της μπαλκονόπορτας και είχε στο στόμα του το μωρό»!

Η μητέρα άρπαξε το παιδί στην αγκαλιά της και το μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Σύμφωνα με μαρτυρία ενός γείτονα που την είδε να τρέχει με το μωρό προς το αυτοκίνητο, το μικρό κοριτσάκι δεν ακουγόταν να κλαίει.

Στο νοσοκομείο οι γιατροί έδωσαν επί 30 λεπτά μάχη για να κρατήσουν στη ζωή το βρέφος όμως τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρά και δεν τα κατάφεραν.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου άλλωστε αναφέρει πως το παιδί έφερε εκχυμώσεις και εκδορές σε όλο του το σώμα:

«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του. Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις. Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα. Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος. Η σωρός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία».

Οι γιατροί ενημέρωσαν την Αστυνομία και η μητέρα κλήθηκε στο τμήμα Παιανίας για να καταθέσει, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της αμέλειας και της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερη, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Όπως δήλωσε νωρίτερα η γιαγιά του παιδιού, η γυναίκα που έχει άλλα τρία αγοράκια, ήθελε πολύ ένα κοριτσάκι και προσπάθησε πάρα πολύ για να το αποκτήσει. Μάλιστα, μετά τη γέννα, χρειάστηκε να κάνει αφαίρεση μήτρας.

Σημειώνεται ότι το σκυλί μεταφέρθηκε σε φιλοζωική στο Κορωπί, όπου θα εξεταστεί από κτηνιάτρους. Εκείνοι θα κρίνουν σε ποια κατάσταση είναι το ροτβάιλερ, θα ενημερώσουν τον εισαγγελέα κι αφού περάσει από ειδική επιτροπή, θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα θανατωθεί ή όχι.

vrefos-epithesh-skyloy-8.jpg
Ο σκύλος της οικογένειας.INTIME NEWS

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Συγκλονισμένοι είναι όλοι στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

«Το κοριτσάκι πρέπει να ήταν νεκρό όταν το κρατούσε η μητέρα του στα χέρια, δεν τον άκουσα να κλαίει», δήλωσε γείτονας της οικογένειας στο Newbomb.gr.

Δείτε τι άλλο ανέφερε στο βίντεο που ακολουθεί:

Γειτόνισσα η οποία μένει στο διπλανό σπίτι ανέφερε στο Newsbomb.gr, ότι η οικογένεια είχε μετακομίσει στη γειτονιά πριν από ένα χρόνο και ότι έβλεπε συχνά τον πατέρα να κάνει βόλτα το σκυλί, το οποίο έμενε σε βεράντα του διαμερίσματος.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, το σκυλί βρισκόταν συνεχώς στο μπαλκόνι και γαύγιζε ασταμάτητα. «Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό, φαινόταν επιθετικό», δήλωσε μια γυναίκα που γνώριζε την οικογένεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Crash test» Μητσοτάκη – Τσίπρα με… φόντο τη ΔΕΘ

Καιρός: Με αρκετές βροχές η Παρασκευή - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ (pics)

Σχετικές ειδήσεις