ΕΛΛΑΔΑ

Σαραλιώτης για Κορκονέα: Αν ήξερα ότι θα πυροβολούσε θα τον σταματούσα

Σαραλιώτης για Κορκονέα: Αν ήξερα ότι θα πυροβολούσε θα τον σταματούσα

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται αύριο Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου από την ημέρα που ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Την μοιραία εκείνη νύχτα ο ειδικός φρουρός δεν ήταν μόνος του. Μαζί του ήταν και ο συνάδελφός του, Βασίλης Σαραλιώτης ο οποίος μίλησε στον ANT1 και εξιστόρησε τι έγινε εκείνη τη νύχτα.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης αισθάνεται ηθικά δικαιωμένος για την αθωωτική απόφαση ενώ ανέφερε πως αν ήξερε τι θα κάνει ο συνάδελφος του θα τον είχε σταματήσει.

Σε ερώτηση που του έγινε για το τι θυμάται από την κίνηση του Κορκονέα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάτι έγινε και έφτασε σε αυτό το σημείο. Οτι έγιναν κάποια επεισόδια, έγιναν. Το θέμα είναι τι έντασης ήταν για να φτάσει το σημείο να πυροβολήσει. Ποτέ δεν δικαιολόγησα την πράξη του. Την θέση μου την έχω διαχωρίσει από την πρώτη στιγμή, αυτό είναι το θέμα, αλλά δεν έγινα πιστευτός. Το ότι κάνω τη δουλειά μου δεν σημαίνει ότι έχω σχέση και με τον πυροβολισμό ή με την πράξη του άλλου. Οι δικές μου πράξεις ήταν μηδαμινές στο όλο σκηνικό».

Ο Βασίλης Σαραλιώτης μιλάει για τη στιγμή που το όπλο εκπυρσοκροτεί και κόβει το νήμα της ζωής του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Ξαφνιάστηκα, τρόμαξα… δεν πίστεψα ότι όντως έγινε. Μαζί ήμασταν, αλλά μακριά του», ανέφερε για την στιγμή που άκουσε το όπλο να εκπυρσοκροτεί και να κόβει το νήμα της ζωής του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην ερώτηση αν αντίκριζε σήμερα την μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τι θα της έλεγε είπε: «Ο,τι λέω τόσα χρόνια, ότι δεν έχω σχέση με το θέμα του γιου της. Έγιναν πράγματα χωρίς τη θέλησή μου, όμως δεν είναι μέρα να μπω σε λεπτομέρειες. Είναι ημέρες μνήμης και σιωπής και δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μόνο ένα κεράκι. Τίποτε άλλο…».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του ANT1:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Διφθερίτιδα «έδειξαν» τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον 8χρονο που πέθανε στο «Παίδων»

Ξεσπά η μητέρα του Γρηγορόπουλου: Αμετανόητος και υποκριτής ο Κορκονέας

Σχετικές ειδήσεις