ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Τα αδέλφια που συνελήφθησαν στο Κουκάκι συμμετείχαν στην κατάληψη - Πήγαν να αρπάξουν όπλο

ΕΛ.ΑΣ.: Τα αδέλφια που συνελήφθησαν στο Κουκάκι συμμετείχαν στην κατάληψη - Πήγαν να αρπάξουν όπλο
IN TIME

Σε δήλωση αναφορικά με την τριπλή επιχείρηση που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (18/12) στο Κουκάκι, αλλά και για τις καταγγελίες που ακολούθησαν για προσαγωγές πολιτών, προχώρησε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Όπως τόνισε «στην κατάληψη της οδού Ματρόζου όλα έγιναν νόμιμα με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών».

Σύμφωνα με το CNN Greece και την αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου, ο κ.Χρονόπουλος αναφερόμενος στο τι προηγήθηκε της σύλληψης ενός πατέρα και των δύο γιών του, δήλωσε πως «οι αστυνομικοί κατά την είσοδό τους δέχθηκαν επίθεση κατ’αρχάς από ένα άτομο και στη συνέχεια από δεύτερο με πέτρες, τούβλα, μεταλλικά αντικείμενα, χρώματα και πυροσβεστήρες. Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων τα άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν σε γειτονικό κτήριο όπου όπως αποδείχθηκε, ήταν το πατρικό τους σπίτι. Εκεί εμφανίστηκε τρίτο άτομο το οποίο αποπειράθηκε να πάρει το όπλο άνδρα της αστυνομικής δύναμης. Τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν στην ταράτσα».

Κουκάκι: Παγίδα με καρφιά βρήκαν οι αστυνομικοί στην κατάληψη

Ο ίδιος, παράλληλα, χαρακτήρισε «παραπλανητικές» τις εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από τη σύλληψή τους.

«Δεν υπάρχουν κουκούλες, ούτε γυναικεία παρουσία, ούτε αναιτιολόγητη βία. Οι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής. Τα ευρήματα στην κατάληψη είναι σοβαρά».

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Οι καταληψίες του κτηρίου στην οδό Ματρόζου είχαν κατατρέψει τον χώρο σε «στρατηγείο», όπως έγινε γνωστό νωρίτερα.

Μάλιστα, είχαν κατασκευάσει ακόμη και παγίδα με καρφιά, με σκοπό να τραυματιστούν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Οι Αρχές διαπίστωσαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece, ότι στο τελευταίο σκαλοπάτι της σιδερένιας σκάλας που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κτηρίου είχαν τοποθετήσει μία ξύλινη τάβλα με καρφιά.

Επίσης, είχαν κλείσει την κεντρική είσοδο και τα παράθυρα τα με μία σιδεροκατασκευή μασίφ, την οποία οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ προσπαθούσαν πάνω από μισή ώρα να την ανοίξουν.

Ένα άτομο, που φορούσε κουκούλα, είχε ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου και πετούσε στους αστυνομικούς από καρέκλες και μπογιές μέχρι πυροσβεστήρες.

Εντός του κτηρίου εντοπίστηκαν ένα ασύρματος και σημειώσεις.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Αλαλούμ με τις «διπλές» φορολογικές δηλώσεις - Ποιοι χάνουν το επίδομα

Σχετικές ειδήσεις