ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τρίτη (18/02): Ποια Μέσα Μεταφοράς απεργούν - Πώς θα πάτε στη δουλειά σας

Απεργία Τρίτη (18/02): Ποια Μέσα Μεταφοράς απεργούν - Πώς θα πάτε στη δουλειά σας
INTIME NEWS

«Χειρόφρενο» τραβούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (MMM) την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου - Οι εναλλακτικοί τρόποι για να κινηθείτε στην Αθήνα

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν την Τρίτη (18/02), οδηγοί και επιβατικό κοινό στην Αθήνα καθώς, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του νέου Ασφαλιστικού στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, τα Σωματεία των εργαζομένων θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στους δρόμους της Αθήνας δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του Τραμ και του Μετρό τόσο στις γραμμές 2 και 3 όσο και στην 1.

Λύση αποτελεί το ταξί, ωστόσο, θα πρέπει να υπολογίσετε και την κίνηση στους δρόμους καθώς αρκετοί πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς θα πάρουν το αυτοκίνητο για να κινηθούν την ημέρα της απεργίας.

Στις κεντρικές λεωφόρους η κίνηση αναμένεται πολύ αυξημένη και οι οδηγοί θα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες ενώ, και το πάρκινγκ – κυρίως στο κέντρο της Αθήνας – θα είναι δύσκολο.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει ότι «το Νομοσχέδιο που η κυβέρνηση καταθέτει για ψήφιση δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μνημονιακών Αντιασφαλιστικών Νόμων που ψηφίστηκαν την περίοδο 2010-2019 και είχαν ως συνέπεια τη μείωση των συντάξεων από 20% έως και 60%».

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προκήρυξε και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), συμμετέχοντας στην 24ωρη παμπειραϊκή απεργία που έχει κηρύξει για την Τρίτη 18/02 το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία αναφέροντας ότι η «κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα». Προσθέτει επίσης ότι με «τον νέο νόμο διατηρούνται τα αυξημένα όρια ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες και οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας: Ο Πούτιν απειλεί να διαλύσει τον Ερντογάν

Θρίλερ στην Πάτρα: Κρεμάλες και γυναίκες με κομμένα κεφάλια στο φανοποιείο του 40χρονου

Σχετικές ειδήσεις