ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο που πλέει στα ελληνικά νησιά

Κοροναϊός: Συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο που πλέει στα ελληνικά νησιά
Marine Traffic

Ανοίγει αύριο την αυλαία της νέας τουριστικής σεζόν στο νησί, το κρουαζιερόπλοιο «Μsc Οpera» της εταιρείας MSC CRUISES, που προσεγγίζει το λιμάνι της Κέρκυρας

Στο πλοίο, που ξεκίνησε την 11ήμερη κρουαζιέρα του από τη Γένοβα της γειτονικής Ιταλίας, επιβαίνουν 1572 επιβάτες, από διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ έχει ήδη καταπλεύσει στα λιμάνια Κατακόλου, Ηρακλείου Κρήτης, Ρόδου και Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο καπετάνιος του πλοίου ενώ βρίσκονταν στον Πειραιά, ενημέρωσε τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο και να παραμείνουν σε αυτό, καθώς επιβάτης που είχε ταξιδέψει με αυτό, την περασμένη εβδομάδα και αποβιβάστηκε στη Γένοβα (28 Φεβρουαρίου), διαγνώστηκε με κοροναϊό.

Στο πλοίο έχουν γίνει έλεγχοι για το νέο κοροναϊό και υπάρχει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας αναφέρει: «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κοροναϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές Αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία».

«Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΛΚΕ , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε κατάπλου, η υγειονομική αρχή του πλοίου εκδίδει πιστοποιητικό υγείας για το σύνολο των επιβαινόντων σε αυτό.

Με πληροφορίες από: Daily Mail, Mirror

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα το ένατο κρούσμα - Σοβαρή η κατάστασή του