ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Νύχτα αγωνίας στα σύνορα - Φωτιές, πετροπόλεμος και... νέα πολιορκία

Έβρος: Νύχτα αγωνίας στα σύνορα - Φωτιές, πετροπόλεμος και... νέα πολιορκία

Δραματικές σκηνές και πάλι στα ελληνοτουρκικά σύνορα - Πετροπόλεμος, φωτιές και χημικά συνθέτουν το νέο σκηνικό έντασης

Μόνο δύο ημέρες κράτησε η διακοπή των επιθέσεων και η ηρεμία στο τελωνείο των Καστανεών καθώς από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (11/3) επανήλθε η ένταση με χημικά, μολότοφ, πέτρες και φωτιές.

Ειδικότερα, οι συγκεντρωμένοι, επί του τουρκικού εδάφους, μετανάστες πετούσανε επί ώρες μολότοφ, πέτρες και πυρακτωμένα ξύλα, στους Έλληνες αστυνομικούς, ενώ οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν για μία ακόμη φορά σε ρίψεις χημικών.

Ταυτόχρονα έγιναν προσπάθειες φθοράς στον φράχτη και εκδηλώθηκαν εστίες πυρκαγιάς σε διάφορα σημεία του και προς το εσωτερικό από την τουρκική πλευρά.

Σημειώνεται ότι στο σημείο βρίσκονται και οι δυνάμεις της Frontex οι οποίες προσφάτως εντάθηκαν στις δυνάμεις που περιφρουρούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή.

Δείτε βίντεο από το σημείο:


Σημειώνεται ότι, το 12ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί και 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου:

  • Συνελήφθη ένα άτομο
  • Η παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια αποτράπηκε σε 510 περιπτώσεις

Για την περίοδο από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 της Τετάρτης 11 Μαρτίου ο απολογισμός είναι ο ακόλουθος:

  • Έχουν συλληφθεί 348 άτομα
  • Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 44.353 περιπτώσεις

Έτσι θωρακίζεται ο Έβρος

Στο μεταξύ στην περιοχή καταφτάνουν νέες δυνάμεις, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικό ποσοτικά και ποιοτικά έμψυχο δυναμικό, το οποίο και θα παραμείνει εκεί για όσο κριθεί απαραίτητο.

Ειδικότερα, οι ελληνικές δυνάμεις ενισχύονται με 1.000 άτομα στρατιωτικό προσωπικό, δύο λόχους καταδρομών, 1.000 επίλεκτους αστυνομικούς, 22 κύπριους αστυνομικούς, την ελίτ των κυπριακών δυνάμεων, και 600 συνοριοφύλακες της Frontex που θα τεθούν άμεσα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς. Παράλληλα, στον απόηχο της συνάντηση Μητσοτάκη με τον αυστριακό καγκελάριο Κουρτς αναπτύσσονται ειδικά τμήματα από την Αυστρία, αλλά και την Πολωνία και την Τσεχία.

Απέναντι τους θα βρουν 1.000 κομάντο της τούρκικης αστυνομίας και Τούρκους στρατοχωροφύλακες.

Παράλληλα, τα οχυρωματικά έργα στα ελληνικά σύνορα συνεχίζονται. Πέραν των νέων συρματοπλεγμάτων, στο πρόσεχες διάστημα θα κατασκευαστούν, σε μήκος 200 χλμ, 11 πυλώνες ύψους 50 μέτρων στις κορυφές των οποίων θα τοποθετηθούν συμβατικές κάμερες και κάμερες νυκτός.

Ο ΟΣΕ παραχωρεί στο στρατό πλέγματα σιδηροτροχιών και μεταλλικούς στρωτήρες για να ενισχυθεί ο φράχτης που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να κρατήσει στις «επιθέσεις» των μεταναστών και των Τούρκων στρατοχωροφυλάκων να ρίξουν σημεία του. Σε δωρεές συρματοπλέγματος προβαίνουν και ιδιώτες.

Με πληροφορίες από grtimes, radioevros.gr, Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Στα 99 πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - 10 νέα ανακοινώθηκαν σήμερα (11/03)

Ψάχνονται για «θερμό» επεισόδιο οι Τούρκοι: Τρία σοβαρά περιστατικά μέσα σε 24 ώρες

Σχετικές ειδήσεις