ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τουρκική πρόκληση: «Επιχείρηση 1453» στον Έβρο - Βίντεο ντοκουμέντο

Νέα τουρκική πρόκληση: «Επιχείρηση 1453» στον Έβρο - Βίντεο ντοκουμέντο
Twitter

Πτήσεις μη επανδρωμένων τουρκικών αεροσκαφών UAVs (Unmanned Aerial Vehicles) τύπου Bayraktar TB2 στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ανακοίνωσε ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ.

Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν. Η Άγκυρα πραγματοποιεί επιχείρηση στη συνοριακή γραμμή στον Έβρο, με την κωδική ονομασία 1453, το έτος, δηλαδή, άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 κάνουν περιπολίες στα σύνορα και μεταφέρουν τις πληροφορίες σε ένα επιχειρησιακό κέντρο όπου παρακολουθείται από Τούρκους στρατιωτικούς.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Μπαϊρακτάρ έκανε γνωστή την πρώτη «περιπολία» του τουρκικού UAV παράλληλα με τον ποταμό Έβρο.

«Το UAV Bayraktar TB2 ξεκίνησε να περιπολεί στα ελληνικά σύνορα. Από την Ανατολή προς τη Δύση, από Βορρά προς Νότο οι ουρανοί μας είναι ελεύθεροι» έγραψε ο Μπαϊρακτάρ, αναρτώντας και χάρτη με την πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αναρτώντας μάλιστα και σχετικό χάρτη της διαδρομής που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, «πρόκειται για επιχείρηση που στοχεύει στο να ανακοπούν οι επαναπροωθήσεις των μεταναστών από την ελληνική πλευρά, που παραβιάζουν τα σύνορα με τον Έβρο».

Βίντεο που ανέβασε στο Twitter o Abdullah Bozkurt δείχνει Τούρκους χειριστές Bayraktar TB2 να παρακολουθούν τις κινήσεις των ελληνικών δυνάμεων, αλλά και της FRONTEX στα σύνορα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έλληνας καθηγητής Λοιμωξιολογίας – Πότε θα υποχωρήσει ο ιός από την Ελλάδα

Κοροναϊός: Νέα μέτρα - Δείτε τι θα ισχύει για σούπερ μάρκετ, Μέσα Μεταφοράς και πτήσεις προς Ιταλία