ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Κατολισθήσεις και χιόνια στο Πήλιο

Κακοκαιρία: Κατολισθήσεις και χιόνια στο Πήλιο

Προβλήματα έχουν προκαλέσει στο οδικό δίκυτο οι βροχοπτώσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στο Πήλιο

Τέσσερα μηχανήματα και ένας φορτωτής επιχειρούν συνεχώς για να μετακινήσουν βράχια και φερτά υλικά από το οδικό δίκτυο προκειμένου να πραγματοποιείται με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων.

Όπως αναφέρει το pagasitikosnews.gr, τρία εξ’ αυτών βρίσκονται στην είσοδο της Ζαγοράς όπου παρατηρείται και η μεγαλύτερη κατολίσθηση, ενώ άλλα τρία μηχανήματα έχουν ριχθεί στη μάχη του αποχιονισμού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων βρέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα και με την εκδήλωση των ακραίων φαινομένων επιχείρησε με εκχιονιστικά μηχανήματα για τον αποχιονισμό και με ειδικά μηχανήματα για την απομάκρυνση κατολισθητικού υλικού από τμήματα του οδικού δικτύου στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη «το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα αντίξοες, με έντονη βροχόπτωση, αλλά και χιονόπτωση.

Mε το απαραίτητο μηχανολογικό και ανθρώπινο δυναμικό βρισκόμαστε στο Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου που πλήττεται περισσότερο από τις κατολισθήσεις και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό σε συνεργασία με τον δήμαρχο να κρατήσουμε ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής.

Τα μηχανήματα των Υπηρεσιών μας θα μείνουν στην περιοχή για όσο χρειασθεί και μέχρι να κοπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτές είναι οι εστίες του φονικού ιού στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Το τεστ που θα κάνει διάγνωση σε 15 λεπτά από το σπίτι – Πώς γίνεται

Σχετικές ειδήσεις