ΕΛΛΑΔΑ

Συντάξεις Μαΐου 2020: Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής - Δείτε αναλυτικά

Συντάξεις Μαΐου 2020: Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής - Δείτε αναλυτικά
INTIME NEWS

Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των συντάξεων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, το απόγευμα της Δευτέρας (13/04).

Όπως είπε ο υφυπουργός, αυτό θα γίνει με σκοπό να αποφευχθούν ουρές στις τράπεζες και ο συνωστισμός.

  • οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΤΕ και των τραπεζών θα πληρωθούν στις 22 και στις 24 Απριλίου με βάση τον τελευταίο αριθμό στο ΑΜΚΑ τους
  • οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ στις 27 Απριλίου
  • οι συνταξιούχοι ΝΑΤ, Δημοσίου, ΔΕΗ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ στις 29 Απριλίου

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Ακόμη, έστειλε αυστηρό μήνυμα στις δύο περιπτώσεις ιερέων που παρενέβησαν τα μέτρα.

«Δεν είναι περισσότερο πιστοί από άλλους, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας και δεν μπορούν να καταπατούν τα όσα έχει πει η Ιερά Σύνοδος», είπε.

Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα σε σπίτια συγγενών και φίλων, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αναφερόμενος στην Ξάνθη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως «τo θετικό κρούσμα από τον καταυλισμό των Ρομά μας δημιούργησε ανησυχία».

Τόνισε πως «οριοθετήθηκαν οι περιοχές ελέγχου, οργανώσαμε την αντιπροσωπευτικότητα των δειγμάτων, προχωρήσαμε στην λήψη 335 δειγμάτων και αναμένουμε αποτελέσματα».

Πρόσθεσε πως παρατείνονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα στους δήμους Καστοριάς και Ξάνθης για δέκα μέρες.

Επίσης, παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία Θεσσαλονίκης καθώς και ο περιορισμός κίνησης πολιτών στα Ιωάννινα, μέχρι 27 Απριλίου.

«Η προστασία και η διαφύλαξη των συμπολιτών μας που είναι σε ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη, οι έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς και κάθε παράβαση θα αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής», είπε με αυστηρό τόνο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στους 99 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ένας ακόμη συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανόντων να ανέρχεται πια σε 99, εκ των οποίων οι 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 72 έτη και το 89% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 31 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Δευτέρα (13/04), με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.145.

Παράλληλα, 73 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.Το 81% έχει υποκείμενο νόσημα.

Την ίδια στιγμή, 16 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 43.400 κλινικά δείγματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το σπάνιο φαινόμενο που άφησε άφωνους χιλιάδες ανθρώπους εν μέσω πανδημίας (pics)

Σχετικές ειδήσεις