ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Συγκινητικό βίντεο από την Κρήτη: Με χειροκροτήματα η έξοδος της ασθενούς από τη ΜΕΘ

Κορονοϊός - Συγκινητικό βίντεο από την Κρήτη: Με χειροκροτήματα η έξοδος της ασθενούς από τη ΜΕΘ
venizeleio.gr

Με τα χειροκτοτήματα των γιατρών και των νοσηλευτών να τη συνοδεύουν βγήκε από τη ΜΕΘ η 62χρονη από την Αργεντινή που, σύμφωνα με το ekriti.gr, εδώ και πολλές ημέρες νοσηλευτόταν με κορονοϊό στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Το βίντεο κατά την έξοδο της ανέβασε στη σελίδα του στο facebook, εμφανώς συγκινημένος, ο Διευθυντής της ΜΕΘ, Ανέστης Κιούλπαλής, γράφοντας μάλιστα πορισμένα πράγματα για την περίπτωση της γυναίκας που όπως αναφέρει ο γιατρός «Οι πιθανότητες ηταν συντριπτικά εναντίον της».

Η ανάρτηση του γιατρού:

«Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Η πρώτη ασθενής μας με σοβαρή λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό βγαίνει από την ΜΕΘ και μεταφέρεται στην πνευμονολογική κλινική. Οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά εναντίον της. Τα κατάφερε όμως χάρη στις προσπάθειες όσων διακρίνονται πίσω μου, των νοσηλευτών και των γιατρών της μονάδας και όλων των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, πρόσφεραν αυτό που πάντα δίνουν στους ασθενείς μας. Την ευκαιρία της επιβίωσης.
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, άλλα και στον κρητικό λαό που από την πρώτη στιγμή έδειξε αλληλεγγύη σε μια ξένη γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια και δεν είχαμε σκηνές μισαλλοδοξίας και μισανθρωπισμού, που βλέπουμε δυστυχώς σε άλλες περιοχές του κόσμου.
Το Βενιζέλειο παρότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, έδειξε ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα. Ευελπιστούμε με μεγαλύτερη στήριξη να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.»

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Στους 99 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ένας ακόμη συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανόντων να ανέρχεται πια σε 99, εκ των οποίων οι 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 72 έτη και το 89% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 31 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Δευτέρα (13/04), με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.145.

Παράλληλα, 73 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οι 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.Το 81% έχει υποκείμενο νόσημα.

Την ίδια στιγμή, 16 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 43.400 κλινικά δείγματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το σπάνιο φαινόμενο που άφησε άφωνους χιλιάδες ανθρώπους εν μέσω πανδημίας (pics)

Σχετικές ειδήσεις