ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός-Κρανίδι: Εκατοντάδες τεστ του ΕΟΔΥ σε μετανάστες – Στη δομή Χαρδαλιάς, Τσιόδρας, Μηταράκης

Κορονοϊός-Κρανίδι: Εκατοντάδες τεστ του ΕΟΔΥ σε μετανάστες – Στη δομή Χαρδαλιάς, Τσιόδρας, Μηταράκης

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κρανίδι για ελέγχους σε δομή προσφύγων

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μετέβησαν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς κρουσμάτων COVID-19, σε δομή προσφύγων (ξενοδοχείο) στο Κρανίδι που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε φιλοξενούμενους της καθώς και σε προσωπικό της δομής

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής και αναμένονται τα αποτελέσματα. Επίσης, εδόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Στην συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, μετέβησαν για επιτόπιο έλεγχο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επικεφαλής κλιμακίου του αρμόδιου υπουργείου, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τους ελέγχους όπου απαιτείται σε όλη την χώρα και πάντα με γνώμονα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών και των ευπαθών ομάδων.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Κρούσμα με έγκυο σε ξενοδοχείο με μετανάστες

Αναστάτωση επικρατεί στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι μετά την ανακοίνωση ότι μια 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό με κρούσμα κορονοϊού σε δομή μεταναστών στην Ελλάδα καθώς είχαν προηγηθεί κρούσματα στη Ριτσώνα και στην παλαιά δομή της Μαλακάσας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Αλκιβιάδης Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: «Η σταδιακή άρση των μέτρων είναι το πιο επικίνδυνο στάδιο»

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός-Κοτανίδου: Το αισιόδοξο μήνυμα για το καλοκαίρι - Σε λίγο δεν θα έχουμε εισαγωγές στις ΜΕΘ

Η 28χρονη γυναίκα, η οποία είναι από τη Σομαλία, φιλοξενείται σε ξενοδοχείο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορονοϊού. Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεσή της στον Covid-19.

Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν χθες στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid 19. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Μπάμπης Γιωτόπουλος