ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Λάρισα: Νέα κρούσματα στον καταυλισμό Ρομά στη Ν. Σμύρνη - Αντιδράσεις για την καραντίνα

Κορονοϊός - Λάρισα: Νέα κρούσματα στον καταυλισμό Ρομά στη Ν. Σμύρνη - Αντιδράσεις για την καραντίνα
larissanet.gr

Πέντε νέα κρούσματα κορoνοϊού καταγράφηκαν στον καταυλισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας.

Ειδικότερα, τα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά την ινχηλάτηση των επαφών γυναίκας Ρομά που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό χθες, Πέμπτη (23/04).

Μετά το κρούσμα, οι υγειονομικές αρχές προχώρησαν στην ιχνηλάτηση συνολικά 10 επαφών, εκ των οποίων οι πέντε βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το larissanet.gr πρόκειται για έναν άνδρα 54 ετών, μία ακόμη γυναίκα 34 ετών και τρία παιδιά, ένα αγόρι 11,5 ετών και δύο κορίτσια 13 και 14 ετών αντίστοιχα. Και οι πέντε είναι μέλη του στενού περιβάλλοντός της.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την καραντίνα

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά το απόγευμα της Πέμπτης (23/04) για συνέχιση της καραντίνας σ’ ένα κομμάτι της Νέας Σμύρνης, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με το larissanet, κάτοικοι της αποκλεισμένης περιοχής ζήτησαν από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και χθες αλλά και σήμερα να μάθουν γιατί παραμένουν σε καραντίνα, ενώ σήμερα το απόγευμα βρέθηκε στη συνοικία και ο αντιδήμαρχος Ντίνος Διαμάντος.

Δείτε βίντεο από την περιοχή:

Ανάλογες ήταν και πάλι οι εικόνες, με τους κατοίκους να ζητούν να μάθουν το γιατί παραμένουν σε αυτό το καθεστώς, ποιος το αποφάσισε και μάλιστα ζήτησαν να συναντηθούν και με τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ.

Δείτε τι λένε οι κάτοικοι:

Στους 130 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ακόμα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 130, εκ των οποίων 34 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Παρασκευή (24/04) είναι 27, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.490. Από αυτά, 580 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.160 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 48 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 60 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σχετικά με τη μονάδα υγείας στο Περιστέρι ο κ. Τσιόδρας σημειώσει πως πρόκειται για σημαντικό ζήτημα. Τρεις ασθενείς της κλινικής κατέληξαν και 17 βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους υπήρχαν αυστηρά μέτρα.

Και οι 17 εργαζόμενοι, θετικοί στον ιό βρίσκονται σε καραντίνα και σε απομόνωση.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε και στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, λέγοντας πως «οι καρδιοπαθείς, οι χρόνια αναπνευστικά άρρωστοι, τα άτομα με διαβήτη, οι νεφροπαθείς και οι υπερτασικοί που έχουν κορονοϊό κινδυνεύουν με θάνατο».

Στη συνέχεια, είπε πως η πιθανότητα λοίμωξης στα παιδιά είναι 0,26 λιγότερο από τους ανθρώπους άνω των 60.

Παράλληλα, είπε πως το επόμενο διάστημα θα δίνεται φάρμακο δια στόματος σε ασθενείς με κορονοϊό. «Ελπίζουμε να έχει θετική απόκριση», είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βουτσάς: Τεράστια ανατροπή με τη διαθήκη του ηθοποιού

Σχετικές ειδήσεις