ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Θρίλερ με την κλινική «Ταξιάρχαι» - Γιατρός που εντοπίστηκε θετικός συνεχίζει τα ιατρεία

Κορονοϊός: Θρίλερ με την κλινική «Ταξιάρχαι» - Γιατρός που εντοπίστηκε θετικός συνεχίζει τα ιατρεία
INTIME NEWS

Έντονη είναι η ανησυχία στον ΕΟΔΥ μετά τους νεκρούς και τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι - Αυτεπάγγελτη έρευνα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Θετικός στον κορονοϊό, και ασυμπτωματικός, είναι ένας από τους 39 γιατρούς που ελέγχθηκαν από την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για εξωτερικό ιατρό, ο οποίος όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση τις τελευταίες πέντε με έξι ήμερες παρακολούθησε περίπου 50 ασθενείς σε δύο διαφορετικά ιατρεία.

Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα στην ΕΡΤ, ο γιατρός παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε θετικός αρνείται να σταματήσει τα άλλα ιατρεία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αρμουμανέας, ο «γιατρός διαγνώστηκε θετικός, ωστόσο, αρνείται να το δεχτεί και θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει τα εξωτερικά του ιατρεία».

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Αρκουμανέα:

Αυτεπάγγελτη έρευνα από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Επιτόπιο έλεγχο στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» διενήργησε την Παρασκευή (24/04) κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διερευνηθεί η συμμόρφωση της επιχείρησης στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, μετά τους θανάτους και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν.

Από την έρευνα των επιθεωρητών καταγράφηκαν αρχικές διαπιστώσεις σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας της κλινικής στο Περιστέρι και ιδιαίτερα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ενώ ζητήθηκαν και σειρά εγγράφων και λοιπών ελεγκτικών πειστηρίων.

Ο έλεγχος διενεργείται αυτεπαγγέλτως σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και όταν ολοκληρωθεί θα συνταχθεί πόρισμα για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία υπάρχει επικοινωνία.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της ΕΑΔ, η ανεξάρτητη αρχή προγραμματίζει ανάλογους ελέγχους και σε άλλες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και ιδιωτικών δομών παροχής υπηρεσιών υγείας με αντικείμενο την αξιολόγηση με τους κανόνες και τα μέτρα αποφυγής διασποράς του ιού.

Σε καραντίνα 121 επαφές κρουσμάτων

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στη δομή «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι από την εν εξελίξει διαδικασία ιχνηλάτησης σε σύνολο 34 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν μέχρι τώρα 121 στενές επαφές, που τέθηκαν σε καραντίνα.

Τσιόδρας: Το πάθημα από τις κλινικές να μη γίνει μόνο μάθημα αλλά και καμπανάκι κινδύνου

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στα κρούσματα στην κλινική του Περιστερίου, τόνισε χθες, ότι η αμεσότητα της παρέμβασης των υπηρεσιών είναι πολύ σημαντική.

«Εύχομαι κανένας άλλος ασθενής να μην εμφανιστεί εκεί και ελπίζω γρήγορα να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν αρκεί να πούμε το πάθημα να γίνει μάθημα, αλλά αυτό να γίνει καμπανάκι για όλους.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι 3 ασθενείς πέθαναν και 17 βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς. Όπως επισήμανε, ολόκληρο το προσωπικό της κλινικής βρίσκεται ήδη σε κατ' οίκον καραντίνα, καταλήγοντας ότι ανά 2-3 μέρες θα πραγματοποιείται επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος και σε όσους έχουν βρεθεί αρνητικοί στον κορονοϊό. Οι νεφροπαθείς αυτοί είναι 96 στον αριθμό όπως είπε και πρέπει να συνεχίσουν την αιμοκάθαρσή τους και να αισθανθούν ότι κάποιος υπάρχει δίπλα τους για να τους βοηθήσει. Πρόσθεσε, επίσης, ότι δόθηκε προφυλακτική αγωγή σε άτομα αυξημένου κινδύνου καθώς και ότι εκπαιδεύτηκε το προσωπικό της κλινικής για τα μέτρα προστασίας μετάδοσης από τον κορονοϊό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο επίδομα σε οικογένειες με ανήλικα: Ποιες θα το λάβουν και ποιο θα είναι το ποσό

Σχετικές ειδήσεις