ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έτσι θα είναι φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα - Οι κανόνες σε ξενοδοχεία και παραλίες

Κορονοϊός: Έτσι θα είναι φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα - Οι κανόνες σε ξενοδοχεία και παραλίες
ASSOCIATED PRESS

Τα νέα δεδομένα που έφερε ο κορονοϊός στη ζωή μας, επιτάσσουν αλλαγές και στον τρόπο που περνάμε τα καλοκαίρια μας.

Οι εικόνες από παραλίες με τον ένα πάνω στον άλλο, από πισίνες γεμάτες κόσμο, και τουριστικά λεωφορεία με δεκάδες επιβάτες θα αποτελέσουν παρελθόν και το νέο μας... παρόν θα έχει κανόνες.

Η Ελλάδα, μια χώρα που βασίζεται όσο λίγες στον τουρισμό, θα λάβει μέτρα ώστε αυτός να επανεκκινήσει και να υποστεί τη λιγότερη δυνατή ζημιά, εν μέσω κρίσης.

Στα μέτρα αυτά αναφέρεται το αφιέρωμα του Guardian με τίτλο «Η Ελλάδα ετοιμάζει νέους κανόνες για τον τουρισμό με την ΕΕ, μετά τον κορονοϊό».

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως όσοι έχουν στο μυαλό τους «γεμάτες παραλίες και τουριστικά λεωφορεία, ή γεμάτες πτήσεις και ξενοδοχεία» πρέπει να τα ξεχάσουν.

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, για το πώς θα επαναλειτουργήσει ο τουρισμός στη χώρα, κάτω από «ειδικούς κανόνες» ώστε να εμποδιστεί κατά το δυνατόν, τυχόν νέα εξάπλωση του κορονοϊού.

«Αν σκεφτόμαστε να ταξιδέψουμε φέτος, αυτό θα πρέπει να γίνεται κάτω από νέους κανόνες. Πρέπει να εφαρμόσουμε νέους κανόνες για τα ξενοδοχεία, τις παραλίες, τις πισίνες, ακόμη και τους πρωινούς μπουφέδες στα ξενοδοχεία και για τα τουριστικά λεωφορεία», αναφέρει στον Guardian ο υπουργό.

Σύσκεψη σήμερα για τον τουρισμό

Εντός της ημέρας (27/04), οι υπουργοί του κλάδου στην ΕΕ, θα συζητήσουν για το νέο πλαίσιο κανονισμών που θα πρέπει να εφαρμοστεί, ώστε να επανεκκινήσει ο κλάδος, αλλά κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν, πέρα από την θερμοκρασία την οποία θα παίρνουν από τους ταξιδιώτες και τα «πιστοποιητικά κορονοϊού» που εξετάζεται ως ένα μέτρο προφύλαξης. Ακόμη θα συζητηθεί να γίνονται και εξετάσεις αίματος πριν ταξιδέψουν με προορισμό άλλη χώρα.

Guardian: Η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα απ' όσο αναμενόταν

Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που απασχολεί 75 εκ. ανθρώπους στην Ευρώπη, όπως το βρετανικό δημοσίευμα, που επισημαίνει ότι το 20% των εσόδων της Ελλάδας εξαρτάται από αυτόν τον κλάδο.

Σε αυτό, γίνεται αναφορά και στην ζημιά που έχει υποστεί ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα από την κρίση του κορονοϊού, καθώς και στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων, τους οποίους συγκρίνει με άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Τουρκία, αναφέροντας πως «η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα απ' ότι ίσως αναμενόταν».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο θερμό κλίμα της Ελλάδας, ιδίως μετά τον Ιούλιο, όταν όπως τόνισε ο κ. Θεοχάρης, ελπίζει ότι η τουριστική σεζόν θα ανοίξει.

«Όταν χαλαρώσουν τα μέτρα, θα χρειαστεί ένας γεμάτος μήνας ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος για να επανεκκινήσει ο τουρισμός. Τουριστικά πρακτορεία περιμένουν και ελπίζουν να βγάλουμε κανόνες που θα επιτρέψουν τους επισκέπτες. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία, μία προσοχή και να σκεφτούμε καλά πως θα πράξουμε ώστε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για άρση των μέτρων-Πότε ανοίγουν δρόμοι, σχολεία, μαγαζιά, εστίαση

Σχετικές ειδήσεις