ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας για δίκη Τοπαλούδη: «Υπήρχε αίμα στο ταβάνι»

Κούγιας για δίκη Τοπαλούδη: «Υπήρχε αίμα στο ταβάνι»

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας για την πολύκροτη δίκη που συνεχίζεται.

Σε εκπομπή του Mega μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη όπου χαρακτήρισε ως «περίεργη» τη δίκη. «Πρέπει να πούμε ότι είναι μια υποδειγματική δίκη σε ό,τι αφορά στο σεβασμό των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Ξεκινήσαμε 20 Ιανουαρίου και φτάσαμε στο σημείο να προσευχόμαστε όλοι να μην συμβεί κάτι απρόοπτο γιατί στις 2 Ιουνίου εκπνέει το 18μηνο», είπε χαρακτηριστικά.

«Τα κεντρικά πρόσωπα σε μια ποινική δίκη είναι οι κατηγορούμενοι. Αυτοί έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Αν μου λέγατε να προβλέψω την υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων πριν τη δίκη θα μπορούσα. Όμως σε αυτή τη δίκη έχει καταργηθεί κάθε κώδικας υπερασπιστικής γραμμής», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Όπως τόνισε: «Εκείνο που διερευνά το δικαστήριο είναι ποια είναι η προσωπικότητα των κατηγορουμένων. Πρέπει να αποφασίσει το δικαστήριο αν είναι ένοχοι, αν είναι επικίνδυνοι για την κοινωνική ειρήνη, και για πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται να σωφρονιστούν, ώστε όταν επανέλθουν να μην είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία».

«Σήμερα η διερεύνηση από την εισαγγελέα, είναι αν υπάρχει συμπεριφορά παράνομη και άλλων ανθρώπων του περιβάλλοντος των δύο δραστών. Είναι μια περίεργη υπόθεση. Ξεκίνησε η όλη δίκη με έλλειψη σεβασμού προς το θύμα. Αν είχε επιζήσει θα είχε προβλήματα κινητικά. Οι φωτογραφίες και τα αντικειμενικά ευρήματα, αποκάλυψαν ότι παρότι έγινε επιμελημένη δουλειά να πλυθούν όλα – πράγμα που είναι αδύνατον να έκαναν οι κατηγορούμενοι μόνοι τους - υπήρχε αίμα στο ταβάνι. Αυτή είναι μια πανελλήνια δίκη. Η ελληνική κοινωνία δεν έχει συνηθίσει σε αυτές τις ακραίες συμπεριφορές», επεσήμανε στη συνέχεια ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη.

Ο κ. Κούγιας σχολίασε και την υπόθεση του παιδεραστή στην Κρήτη αλλά και του βιαστή στην Κέρκυρα, και σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, όσα χρόνια και να σου επιβάλλονται, τα εκτιτέα χρόνια είναι 24. Είναι παγκόσμια νομοθεσία όπου δεν υπάρχει η ποινή του θανάτου».

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Κούγιας στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τσιόδρας στο Newsbomb.gr: Δεν αποκλείω κρούσματα ή θανάτους στην Ελλάδα πριν τις 26 Φεβρουαρίου

Σχετικές ειδήσεις