ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Απίστευτες εικόνες - Χαμός στα υπαίθρια πάρτι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Απίστευτες εικόνες - Χαμός στα υπαίθρια πάρτι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
video

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σκηνές συνωστισμού σημειώθηκαν για μια ακόμη νύχτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με νέους να συγκεντρώνονται σε πλατείες και με ένα ποτό στο χέρι να διασκεδάζουν.

Ανησυχία προκαλούν στους επιστήμονες οι εικόνες συνωστισμού, όπου δείχνουν πως οι πολίτες έχουν σχεδόν ξεχάσει την πανδημία.

Πολύς κόσμος έσπευσε στου Ψυρρή, αγοράζοντας ποτά take away από μαγαζιά ανοιχτά, που έπαιζαν κανονικά μουσική.

Στη δημοφιλή περιοχή της Αθήνας, οι πελάτες δεν τηρούσαν κανένα απολύτως μέτρο προστασίας, ούτε καν αυτό της τήρησης αποστάσεων. Ανάλογες εικόνες συγχρωτισμού υπήρχαν το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το MEGA, υπήρξαν μικροεντάσεις μεταξύ οδηγών και νεαρών, καθώς οι νεαροί είχαν καταλάβει τμήμα του δρόμου, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην μπορούν να κινηθούν. Αντιδράσεις υπήρχαν και από τους κατοίκους της περιοχής που γίνονται τα υπαίθρια πάρτι, λόγω της φασαρίας που δημιουργείται τις νυχτερινές ώρες.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Σήμερα Δευτέρα ανοίγουν, μετά από σχεδόν δύο μήνες τα καταστήματα εστίασης και τα μπαρ, ερωτηματικό ωστόσο παραμένει αν θα επιλέξουν να βάλουν τραπεζοκαθίσματα, καθώς σύμφωνα με επιχειρηματίες, ο κόσμος μαζεύεται πιο εύκολα χωρίς αυτά.

Στα σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η πεζοδρόμηση κεντρικών οδών, όπως η λεωφόρος Νίκης και η Καρόλου Ντηλ, μέρη που συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο.

Στα 2.878 τα συνολικά κρούσματα

Δεν υπήρξε νεκρός το τελευταίο εικοσιτετράωρο από το νέο κορονοϊό στη χώρα μας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε την Κυριακή (24/05) ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορoνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανέρχεται σε 2.878, αφού σήμερα, Κυριακή, ανακοινώθηκαν δύο νέα κρούσματα.

Από τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, το 55.2% αφορά άνδρες. Από αυτά, 626 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.635 (56%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

19 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 6 (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 100 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από τους νεκρούς, οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τέλος, έχουν συνολικά ελεγχθεί 153.963 κλινικά δείγματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει σήμερα η εστίαση: Αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν καφέ και εστιατόρια

Σχετικές ειδήσεις