ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η Αμαλία Μεγαπάνου - Συγκίνηση για την πρώην σύζυγο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πέθανε η Αμαλία Μεγαπάνου - Συγκίνηση για την πρώην σύζυγο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Αποτέλεσε το σύμβολο μιας εποχής καθώς ταύτισε την ζωή της τόσο με τον πολιτικό ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή όσο και με την απόλυτη έννοια της κομψότητας.

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου, γυναίκα που ταύτισε τη ζωή της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η γνωριμία της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή δημιουργήθηκε μέσω των πολιτικών σαλονιών και ο γάμος δεν άργησε να έρθει. Μια συμβίωση δύο διαφορετικών ανθρώπων αλλά κατά πολλούς και δύο διαφορετικών κόσμων. Η Αμαλία ήταν ευγενής και διακριτική, εκείνος νευρικός και ηγέτης.

Η Μεγαπάνου τον ακολούθησε και στην εξορία του στο Παρίσι τη δεκαετία του ΄60. Η σχέση τους όμως κράτησε μέχρι το 1972, όταν και αποφάσισε να πάρει διαζύγιο. Αιτία ήταν η δύσκολη συμβίωση, την οποία παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Καραμανλής.

Η διαφωνία του Καραμανλή με το παλάτι, τον οδήγησε στο Παρίσι , το 1963. Εκείνη τον ακολούθησε στην εξορία. Όμως οι μεταξύ τους καυγάδες είχαν μείνει ιστορικοί. Πρωτοσέλιδο του περιοδικού «Οικογενειακός Θησαυρός» τα Χριστούγεννα του 1970, μιλά για πρώτη φορά ανοικτά για το διαζύγιό τους. Μετά από λίγους μήνες το περιοδικό επιβεβαιώνεται. Ο δυναμικός ηγέτης και η κομψή των Αθηνών χωρίζουν.

Μετά το διαζύγιό της με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, η «ωραία των Αθηνών» θα παντρευτεί τον εφηβικό της έρωτα. Έναν εκ των ιδρυτών του Μαιευτηρίου «Μητέρα», τον γυναικολόγο Επαμεινώνδα Μεγαπάνο. Κράτησε το επώνυμό του μέχρι το τέλος. Στην συνέχεια της ζωής της που έγραφε βιβλία ως Αμαλία Μεγαπάνου υπέγραφε κι ας είχε χωρίσει και με τον Μεγαπάνο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Καταθέτει η 34χρονη - Τι θα πει - Τα στοιχεία που «καίνε» τη μαυροντυμένη

Σχετικές ειδήσεις