ΕΛΛΑΔΑ

Βιτριόλι: Προετοίμαζε η 35χρονη επίθεση στο σπίτι της Ιωάννας;

Βιτριόλι: Προετοίμαζε η 35χρονη επίθεση στο σπίτι της Ιωάννας;

Επίθεση με βιτριόλι: Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση ενός μάρτυρα - Συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή της στην υπόθεση η συλληφθείσα - Τι δηλώνει ο δικηγόρος της

Τα όσα κατέθεσε ένας γείτονας της άτυχης Ιωάννας και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης, προκαλούν εντύπωση.

Ο γείτονας, ο οποίος μένει σε διπλανή πολυκατοικία από αυτήν της 34χρονης, αναφέρεται στην παρουσία μίας μαυροφορεμένης γυναίκες στη γειτονιά.

Όπως λέει η παρουσία της γυναίκας αυτής στη γειτονιά της Ιωάννας, τοποθετείται χρονικά στο διάστημα από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2020.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι εντόπισε μια γυναίκα η οποία φορούσε μαύρα ρούχα, μαύρο σκούφο και είχε το πρόσωπό της καλυμμένο με κασκόλ να κρύβεται μπροστά από την πολυκατοικία τους.

Η γυναίκα αυτή είχε προκαλέσει την προσοχή ενώ μία φορά εθεάθη να κρατά «μια πλαστική σακούλα, η οποία έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός.

Τελευταία φορά που την είδαν στην γειτονιά ήταν στις αρχές Φεβρουαρίου και μάλιστα την ακολούθησαν σε μια προσπάθεια να μάθουν την ταυτότητα της, γιατί είχαν θορυβηθεί από την παρουσία της. «Έπειτα ξεκίνησαν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊου και δεν κυκλοφορούσε κανείς», καταθέτει ο μάρτυρας.

Η πρώτη εμφάνιση

Στις 22 Ιανουαρίου 2020, αναφέρει ο συγκεκριμένος μάρτυρας, «ο γιος μου οποίος επέστρεφε από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών και μου είπε τρομαγμένος ότι μπροστά από την πολυκατοικία, επί της οδού Θερμοπυλών, κρύβονταν ένα άτομο το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κασκόλ. Επίσης μου είπε ότι το ίδιο άτομο, βρίσκονταν στο ίδιο σημείο και την 19:45 της ίδιας ημέρας την ώρα που έφευγε από την πολυκατοικία για να πάει στο φροντιστήριο. Αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα αυτό το άτομο να έχει περάσει μέσα από την πρασιά της εισόδου της πολυκατοικίας, κρατώντας αναμμένο φακό στο χέρι και το ρώτησα αυστηρά "ψάχνετε κάτι;". Τότε έφυγε με βήμα ταχύ…. Μετά από δυο ημέρες (24/1) πάλι ήρθε ο γιος μου από το φροντιστήριο και μου είπε ότι ήταν κάτω το ίδιο άτομο. Μέχρι να βγω στο μπαλκόνι το άτομο είχε εξαφανιστεί. Την επόμενη Δευτέρα (27/1) περί ώρα 20:30 ενώ βρισκόμουν εντός της οικίας μου με κάλεσε η σύζυγος μου και μου είπε ότι είδε από το μπαλκόνι μας, το ίδιο άτομο να περπατάει επί της οδού Πλάτωνος… κρατώντας στο χέρι μια πλαστική σακούλα, η οποία έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός».

Όπως αναφέρει ο μάρτυρας σε αυτή τη διαδρομή βρίσκεται και το σπίτι της Ιωάννας.

«Θα πηγαίνω όπου θέλω»

Ο μάρτυρας στη συνέχεια μιλάει για νέα παρουσία της γυναίκας στις αρχές Φεβρουαρίου: «Ενώ εισερχόμουν στην πολυκατοικία μου συνάντησα στο διάδρομο του δευτέρου ορόφου τη σύζυγο μου και τη γειτόνισσα …. οι οποίες ήταν αναστατωμένες και μου είπαν ότι πριν λίγη ώρα είχαν δει από τα μπαλκόνια την ίδια γυναίκα να βρίσκεται στο δρόμο μπροστά από την πολυκατοικία και έπειτα από κάποια λεπτά αποχώρησε. Μπήκαμε στα διαμερίσματά μας και μετά από περίπου 45 λεπτά βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ξανά την ίδια γυναίκα από κάτω. Βγήκα από το διαμέρισμα και χτύπησα στο διαμέρισμα της …. Και την ενημέρωσα. Κατεβήκαμε μαζί και βγήκαμε από τη πολυκατοικία. Στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Θερμοπυλών η γυναίκα αυτή κινήθηκε προς το μέρος της. Μας έκανε την αδιάφορη και κινήθηκε επί της Πλάτωνος με κατεύθυνση προς την οδό Μεταμορφώσεως. Μόλις έφτασα στη γωνία της φώναξα "να σας ρωτήσω κάτι;". Μόλις άκουσε τη φωνή μου πέρασε από την απέναντι πλευρά της οδού Πλάτωνος και μπήκε στην οδό Ιωαννίνων. Συνεχίσαμε να την ακολουθούμε και ταυτόχρονα της φώναζα: "Πες μου τι κάνεις κάτω από το σπίτι μου κάθε μέρα; Θέλεις κάτι;". Αυτή γύρισε και από απόσταση μου είπε: "Δε θα σας δώσω και αναφορά". Άρχισα να της φωνάζω και να της λέω να μην τολμήσει να ξανάρθει κάτω από το σπίτι μου και τότε αυτή μου είπε αυστηρά "θα πηγαίνω όπου θέλω. Δημόσιος είναι ο χώρος"».

Ο μάρτυρας περιγράφει πως «η γυναίκα αυτή φορούσε σκούρου χρώματος ρούχα. Παλτό, σκούφο, κασκόλ γύρω από το πρόσωπο της και φαίνονταν μόνο τα μάτια και κάποιες μπούκλες πετάγονταν στο μέτωπό της κάτω από το σκουφί. Ήταν ύψος 1,65 με 1,70 ούτε αδύνατη, ούτε ευτραφής, τα μαλλιά της ήταν σκούρου χρώματος, τα μάτια της ήταν σκούρα στρογγυλά και προεξείχαν αρκετά από το πρόσωπο της… Από τη σωματοδομή το περπάτημα και την ηλικία της θεωρώ είναι ηλικίας μικρότερης των 45 ετών. Πιθανόν να ήταν 35 – 45. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παραπάνω περιστατικού η εν λόγω έκανε συνέχεια το σταυρό της με νευρικό τρόπο. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδαμε …Έπειτα ξεκίνησαν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊου και δεν κυκλοφορούσε κανείς».

Δείτε καρέ-καρέ την δράστιδα στην Καλλιθέα όπως την κατέγραψε η κάμερα, στη gallery που ακολουθεί:

Το ανθοπωλείο

Μια γυναίκα που ήταν παρούσα κατά την αγορά του βιτριολιού που σημάδεψε την Ιωάννα κατέθεσε στην Αστυνομία. «Στις 18 Μαΐου βρισκόμουν σε ανθοπωλείο στην Καλλιθέα. Ήρθε μια γυναίκα από πίσω μου και ζήτησε από τον υπάλληλο του καταστήματος να της δώσει βιτριόλι. Τότε γύρισα να την κοιτάξω, καθώς μου έκανε εντύπωση αυτό που ζήτησε και αντίκρισα μια γυναίκα ημεδαπή, με ύψος πάνω από 1,56 και ηλικίας μεταξύ 30,40 ετών, αδύνατη, με ανοιχτό χρώμα μαλλιών και ντυμένη με καθημερινά ρούχα», ανέφερε στους αστυνομικούς η μάρτυρας, που αν και ήξερε την ιστορία δεν κατέθεσε νωρίτερα επειδή φοβήθηκε ότι θα μπλέξει.

Κεχαγιόγλου: «Νέα στοιχεία τη Δευτέρα»

«Τη Δευτέρα θα εισφερθούν από τις αστυνομικές αρχές καινούργια στοιχεία για την υπόθεση... τότε μια απόλυτα αποδεκτή και εγκεκριμένη δικονομική τακτική είναι ο κατηγορούμενος να λάβει γνώση πρώτα όλων τα στοιχείων που εισφέρονται εις γνώση του στη δικογραφία και μετά να απολογηθεί» ανέφερε ο δικηγόρος της 35χρονης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κεχαγιόγλου δήλωσε ότι η 35χρονη αρνείται την πραγματικότητα: «Άρνηση αντιμετωπίσεως της πραγματικότητας της υποθέσεως όταν αποστασιοποιείται πλήρως από την υπόθεση, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της, έστω και τη φυσική παρουσία στο χώρο, όταν αυτά τα ζητήματα έρχονται σε αντίθεση ή σε αντίφαση με στοιχεία της δικογραφίας μετά ο ρόλος του δικηγόρου δυσχεραίνεται πολύ... Βεβαίως μπορώ να το εξηγήσω εξαιτίας του σοκ της συλλήψεως και των δύο πρώτων 24ώρων που ήταν εξαιρετικά δύσκολα για την ίδια. Ελπίζω σήμερα (Σάββατο) και αύριο που θα έχω επαφή μαζί της στη ΓΑΔΑ σε πιο ήρεμη κατάσταση να μπορέσω συνεργαστώ μαζί της γιατί τής είπα ότι με ενδιαφέρει η αλήθεια σε αυτή την υπόθεση, δε με ενδιαφέρει να μειώσω κατά τι την ποινή που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει αν παραπεμφθεί και καταδικαστεί».

«Τής είπα ότι εδώ χρειάζεται μόνο η αλήθεια, έτσι θα βοηθήσει τον εαυτό της, αλλιώς δε θα μπορέσω κι εγώ να τη βοηθήσω, ο ρόλος μου μετά θα είναι πολύ περιορισμένος» εξήγησε.

«Με ενδιαφέρει», πρόσθεσε ο κ. Κεχαγιόγλου, «ότι υπάρχει ένα τραγικό θύμα που θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες αυτού που έπαθε σε ολόκληρη τη ζωή της. Έχει μεγάλη σημασία εφόσον εμπλέκεται και το υπόβαθρο το ψυχολογικό της εμπλοκής της. Αν ενέπλεκε ποιο το κίνητρο, ήταν ζήλια; φόβος ήταν πάθος; Ερωτική κατάσταση που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει»;

«Κρατώ εγώ την άποψη της ΕΛΑΣ προς το παρόν» σημείωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «πολύ καλά δεμένες και εξαιρετικά δομημένες υποθέσεις κατέρρευσαν στην πορεία προς το ακροατήριο ή στο ίδιο το ακροατήριο όποτε ας είμαστε επιφυλακτικοί για έκφραση βεβαιοτήτων σε αυτή την υπόθεση».

«Είναι κατά τη γνώμη μου είναι λανθασμένη η ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, θεωρώ ότι ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός θα ήταν βαριά σωματική βλάβη με βάση τα πραγματικά περιστατικά που πιστεύω ότι θα είναι και η τελική κατάσταση» εκτίμησε ο δικηγόρος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρτυρία-σοκ: Είχαν την Μαρκέλλα με χειροπέδες - Μου είπε ότι την πείραξαν