ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θρίλερ με τη μικρή Μαρκέλλα: Ποιος και γιατί άρπαξε το παιδί; Πώς σώθηκε

Θρίλερ με τη μικρή Μαρκέλλα: Ποιος και γιατί άρπαξε το παιδί; Πώς σώθηκε
INTIME NEWS

Αυξάνονται τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας - Πώς κατάφερε να γυρίσει στην οικογένειά της

Θετική έκβαση είχε η υπόθεση της 10χρονης που συγκλόνισε το πανελλήνιο, με την ίδια να επιστρέφει πίσω στην οικογένειά της. Ωστόσο τα ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις είναι πολλά και ιδιαιτέρως κρίσιμα.

Απαντήσεις και στοιχεία ζητά και το οικογενειακό περιβάλλον της 10χρονης, η οποία έλειπε για περίπου 40 ώρες από το σπίτι της.

Ανακούφιση αισθάνθηκαν οι συγγενείς της 10χρονης Μαρκέλλας, οι οποίοι αγωνιούσαν να μάθουν κάποιο νέο. Όπως είναι λογικό ωστόσο, δεν λείπει ο προβληματισμός στην οικογένεια για τι ακριβώς έγινε και με ποιον ή ποιους πέρασε η ανήλικη τις τελευταίες ώρες, καθώς και τι ήθελαν από εκείνη.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, αποφεύγουν για την ώρα να μπουν σε λεπτομέρειες και τονίζουν με νόημα πως το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο νοσοκομείο για εξετάσεις η 10χρονη Μαρκέλλα

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα, που εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή της Καλαμαριάς από περίοικους.

Η μικρή Μαρκέλλα αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της. Μέχρι στιγμής δεν φέρει εμφανείς κακώσεις, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει εάν έχει τραύματα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την ψυχολογική κατάσταση της 10χρονης

Η 10χρονη Μαρκέλλα βρέθηκε ζωντανή το πρωί του Σαββάτου, αλλά σε τραγική ψυχολογική κατάσταση. «Το παιδί δεν είχε την αίσθηση του χρόνου» λένε οι πρώτοι άνθρωποι που μίλησαν μαζί της. Στην τσέπη της, βρέθηκαν 30 ευρώ, που όπως είπε η μικρή, της έδωσε η γυναίκα που την κρατούσε με χειροπέδες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις Αρχές όταν είδε τη Μαρκέλλα κοντά σε ένα βενζινάδικο λίγο πριν τις 9 το πρωί του Σαββάτου (13/06), η 10χρονη ανηφόριζε την οδό Καθηγητού Ρωσσίδου στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής και αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ότι κρατούσε σχολική τσάντα, ενώ σήμερα είναι Σάββατο και δεν λειτουργούν τα σχολεία.

Ο πατέρας της μικρής δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα μαζί της. «Προσπαθώ να μιλήσω με την Μαρκέλλα αλλά δεν μου τη δίνουν στο τηλέφωνο. Θέλω να ακούσω το παιδί μου για να ηρεμήσω και να καταλάβω πως όλα είναι καλά».

Σύμφωνα με την Κατερίνα Σεραφημίδου, η οποία μαζί με ακόμα έναν άνδρα ήταν και αυτοί που εντόπισαν τη Μαρκέλλα και την παρέδωσαν στην Αστυνομία, η ανήλικη «ήταν σε κατάσταση σοκ, έκλαιγε και ήταν σαν χαμένη».

«Ζητούσε συνέχεια τη μαμά του. Μόλις την ηρέμησα τη ρώτησα που ήταν και μου είπε ότι η γυναίκα που την πήρε, η οποία της ήταν άγνωστη, ήταν και η ίδια που την άφησε πιο κάτω και της έδωσε 30 ευρώ για να μη μιλήσει σε κανέναν. Λέω "σε πείραξε;", λέει "ναι. Μου είχε βάλει και χειροπέδες" και μου έδειξε τα χέρια της με τα σημάδια. Της λέω ότι την ψάχνουμε μέρες και μου λέει "όχι, σήμερα το πρωί χάθηκα". Εκεί κατάλαβα ότι το παιδί δεν έχει καλή επικοινωνία και είχε και έναν πόνο κάτω στα πλευρά», ανέφερε στο thestival.gr η κ. Σεραφημίδου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του άνδρα που είδε και αυτός τη Μαρκέλλα να περιπλανιέται στον δρόμο μόνη της, ο ίδιος βλέποντάς τη τη ρώτησε «πού πας αφού σήμερα δεν έχεις σχολειο;» και η Μαρκέλλα του είπε «θέλω να πάω σπίτι μου». Εκείνος ακολούθως τη ρώτησε το όνομά της και μόλις αυτή του αποκρίθηκε «Μαρκέλλα», κατάλαβε ποια είναι. Μάλιστα, η μικρή ήταν αρκετά φοβισμένη και το μόνο που ζητούσε ήταν να επιστρέψει στην οικογένειά της. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην αρχή η Μαρκέλλα, ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να μην καλέσει την αστυνομία.

«Παρέπαιε, περπατούσε σαν χαμένη», τόνισε μιλώντας στη Voria.gr ο Γιώργος Οικονόμου.

Ο ίδιος όταν τη ρώτησε πώς έφτασε μέχρι εκείνο το σημείο, το ανήλικο κορίτσι σύμφωνα με τον μάρτυρα απάντησε: «Με άφησε εδώ κάτω αυτή που με πήρε και μου έδωσε 30€ για να πάω σπίτι».

Τα λόγια των συγγενών της 10χρονης

Η θεία της μαθήτριας, Ιωάννα Χατζηλεμονιά, μίλησε στο GRTimes.gr:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά θέλουμε να μάθουμε επιτέλους τι έχει γίνει» ανέφερε και τόνισε πως ζητούν το παιδί να προστατευθεί και «να μην ακούγονται όσα ακούγονται από τον κόσμο».

Τέλος η κ. Χατζηλεμονιά, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να βοηθήσει και είπε ότι η ανταπόκριση ήταν συγκινητική.

«Η χαρά μας είναι απίστευτη που έχει βρεθεί. Ανυπομονούμε να έρθει. Επιτέλους, όλη αυτή η περιπέτεια τελείωσε, εντός εισαγωγικών γιατί πιστεύω ότι η ψυχολογική υποστήριξη που θα χρειαστεί από δω και πέρα, τώρα ξεκινάει» δήλωσε στο GRTimes.gr και η θεία και νονά της Μαρκέλλας, Μοσχούλα Χατζηλεμονιά.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο, όπως μας βοήθησε για να βρούμε την μικρή, να δείξει ευαισθησία στην πορεία. Θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι ο δράστης και να τιμωρηθεί. Δεν θέλω καμιά οικογένεια να περάσει τα ίδια» είπε στη συνέχεια. «Το μόνο που θέλω είναι να δώσουμε αγάπη και φροντίδα στην Μαρκέλλα και να αναπληρώσουμε και δίπλα για τις δύο μέρες που την χάσαμε και μας έλειψε τόσο πολύ», πρόσθεσε.

Στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα, η οποία εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα σε περιοχή της Καλαμαριάς, βάζοντας τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισή της.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί το σημείο όπου βρέθηκε η 10χρονη:

Επί τόπου κλήθηκε η αστυνομία η οποία παρέλαβε το κοριτσάκι, ενώ ειδοποιήθηκε η μητέρα της που με ανακούφιση επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αίσια έκβαση της περιπέτειας της κόρης της.

Η ίδια ανέφερε ότι η Μαρκέλλα είναι καλά στην υγεία της και ότι θα εξεταστεί από ψυχολόγους. Όπως έγινε γνωστό, δε, από αστυνομικές πηγές, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, η ανήλικη θα δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για να «φωτίσει» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε αλλά και να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήματα, με βασικότερο αυτό για το πού βρισκόταν όλες αυτές τις ώρες που αγνοείτο η τύχη της, έτσι ώστε να διακριβωθεί εάν υπάρχει εμπλοκή προσώπου ή προσώπων και εάν στοιχειοθετούνται εις βάρος τους ποινικά αδικήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν ήδη την κατάθεση συμμαθητή της 10χρονης που την συνόδευε κατά την επιστροφή της από το σχολείο, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, οπότε χάθηκαν τα ίχνη της.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του ανήλικου, μία γυναίκα με κόκκινα μαλλιά φώναξε το όνομα της Μαρκέλλας και ζήτησε να την ακολουθήσει. Η εξαφάνισή της, που απασχόλησε τις τελευταίες ώρες το πανελλήνιο, προκάλεσε την κινητοποίηση και του «Χαμόγελου του Παιδιού» που ενεργοποίησε επείγουσα ανακοίνωσή αναζήτησης της μαθήτρια του Δημοτικού. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκτός από τις Αρχές, συμμετείχε πλήθος εθελοντών ενώ η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με χιλιάδες κοινοποιήσεις.

«Να υποστηριχθεί ψυχικά το κορίτσι»

Ανακουφισμένος και ικανοποιημένος από τον εντοπισμό της 10χρονης Μαρκέλλας δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Νίκος Γιαννόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να λάβει τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της, εφόσον κριθεί απαραίτητο, φροντίδα ψυχικής υγείας, αλλά και κάθε επιπλέον στήριξη που χρειάζονται. «Είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί ψυχικά το κορίτσι, καθώς δεν ξέρουμε ακόμη τι του έχει συμβεί», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε: «Είναι σημαντικό να μάθουμε τι ακριβώς έχει γίνει με αυτή την υπόθεση. Τι κρύβεται από πίσω, τι ακριβώς έχει γίνει με αυτή την εξαφάνιση».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξήρε το ρόλο των Μέσω Μαζικής Ενημέρωσης, σημειώνοντας πόσο σημαντική είναι η δημοσιότητα τέτοιων υποθέσεων, «καθώς κινητοποιεί την κοινωνία να συμμετέχει και έτσι αποτρέπονται τα χειρότερα».

Η «άγνωστη κοκκινομάλλα» που την πλησίασε

Προς το παρόν, τα αίτια της εξαφάνισής της παραμένουν άγνωστα, ωστόσο, συμμαθητές της και η μητέρα της κάνουν λόγο για μία «άγνωστη γυναίκα» που την πλησίασε και την άρπαξε με τη βία.

Ειδικότερα, η μητέρα της μικρής, σε κατάθεσή της στις Αρχές την Παρασκευή, δήλωσε πως «υπήρχε βία την ώρα που την πήραν, δεν ήθελε να φύγει μαζί της απλά της είπε, ‘έλα να δώσω κάτι στην μαμά’ και έτσι την τράβηξε και την πήρε μαζί της».

Όσον αφορά την κοκκινομάλλα γυναίκα που φέρεται να πλησίασε και να έφυγε με την Μαρκέλλα, τα παιδιά κοίταξαν σκίτσα για να την αναγνωρίσουν.

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως έγινε, η μητέρα απάντησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω, εμείς δεν είχαμε φασαρίες ή κάποιον να μην μας χωνεύει ή κάτι άλλο, για να κάνουν αυτό το πράγμα στο παιδί». Συμπλήρωσε δε, ότι το μυαλό της πήγαινε «σε κάποια άγνωστη κυρία που ίσως θα ήθελε κάτι να κερδίσει».

Την 10χρονη, σύμφωνα με την μητέρα, δεν την είχε πλησιάσει ποτέ κανείς όταν γυρνούσε από το σχολείο στο σπίτι και ήταν πάντα χαμογελαστή μόλις επέστρεφε.

Από την πλευρά του, ο αδερφός της μικρής απέκλεισε το γεγονός να σχετίζεται με την εξαφάνιση κάποιο άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον και όπως είπε χαρακτηριστικά «όποιος ανέφερε κάτι τέτοιο, σε κάποιο πρωϊνάδικο θα μηνυθεί».

Ο ίδιος επισήμανε, ότι στο κοντινό περιβάλλον δεν υπάρχει καμία κοκκινομάλλα γυναίκα, καμία αντιπαράθεση και πως πρόκειται για μια αγαπημένη οικογένεια που ειδικά τελευταία έχει περάσει πολλά.

«Από κει και πέρα, η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για απαγωγείς και πάρα πολύ επαγγελματίες» τόνισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κανένας θάνατος στην Ελλάδα για 4η ημέρα - 4 νέα κρούσματα