ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή Μαρκέλλας: Ο αδελφός της 10χρονης διεκδικεί την επιμέλειά της

Απαγωγή Μαρκέλλας: Ο αδελφός της 10χρονης διεκδικεί την επιμέλειά της

«Φύλλο και φτερό» κάνει η αστυνομία το οικογενειακό περιβάλλον της δεκάχρονης Μαρκέλλας από τη Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε να προσεγγίσει τη γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε και ταυτοποιήθηκε, ως υπεύθυνη για την απαγωγή της.

Το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του «Ιπποκράτειου», μακριά από το συγγενικό περιβάλλον της, ενώ οι έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη το χρονικό διάστημα της εξαφάνισής της, δηλαδή από το μεσημέρι της Πέμπτης (11/06) έως και το πρωινό του Σαββάτου (23/06), παραμένουν σε εξέλιξη.

Ο αδερφός της διεκδικεί την επιμέλειά της

Ο 26χρονος αδελφός της Μαρκέλλας, Χρήστος, λίγο μετά τις 10.00 έφτασε στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει αίτημα στην εισαγγελέα ανηλίκων, διεκδικώντας την επιμέλεια της μικρής.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του αδελφού της 10χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου, πριν από λίγο υπήρχε ακρόαση από την εισαγγελέα ανήλικων που συνοδεύτηκε από μεγάλη συζήτηση και ετοιμάζεται αίτηση για την επιμέλεια της μικρής αν τυχόν δεν κριθεί κατάλληλο το περιβάλλον της μητέρας.

Όπως είπε «θα γίνει έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον. Προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς». Επιπλέον, η κ. Ανάσογλου πρόσθεσε πως «ζητήσαμε άδεια να την επισκεφτούμε στο Ιπποκράτειο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση, και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας», ανέφερε η δικηγόρος και τόνισε πως «οι έρευνες είναι σε πολύ καλό δρόμο και είναι θέμα ωρών αν όχι ημερών (σ.σ να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες)». Τέλος, πρόσθεσε πως φαίνεται πως είναι πρόσωπο αναγνωρίσιμο.

«Θα αναλάβω την επιμέλεια»

Ο αδερφός της 10χρονης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έκανε ό,τι μπορούσε για τον εντοπισμό της αδερφής του, χθες προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την επιμέλεια της Μαρκέλλας στο Mega.

«Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;», δήλωσε.

«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», συνέχισε ο αδερφός.

Αναφορικά με το ποιος είχε πάρει την μικρή, ο ίδιος τόνισε στο MEGA ότι «δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό μου γιατί υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Οι αστυνομικές αρχές νομίζω ότι το τρέχουν», ενώ πρόσθεσε ότι «το κορίτσι είναι εντάξει, δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους. Έχει ξεφύγει από το πρώτο σοκ και προσπαθεί να ηρεμίσει».

Aπό την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας, Ανθούλα Ανασόγλου, ανέφερε ότι «ο Χρήστος από την αρχή δηλώνει ότι αν αφαιρεθεί η επιμέλεια, ο ίδιος θα την διεκδικήσει μαζί με την αδερφή του, ή από κοινού, ή μόνος του».

Οι Αρχές ψάχνουν στο οικογενειακό της περιβάλλον

Όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης άρχισε έρευνα για το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσε και ζούσε η δεκάχρονη.

Αναμένεται να ερευνηθούν οι σχέσεις της με την οικογένειά της, το σχολείο της και ό,τι σχετίζεται με την καθημερινότητά της. Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου το Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως κατατέθηκε αναφορά προς την Εισαγγελία Ανηλίκων για να πραγματοποιηθεί κοινωνικός έλεγχος της ζωής της δεκάχρονης. «Μεταφέραμε τις πληροφορίες στην Αστυνομία και ελπίζουμε να τελειώνει το μαρτύριο του παιδιού», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες της Αστυνομίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι αρχικές πληροφορίες για σημάδια από χειροπέδες στους καρπούς του κοριτσιού δεν επιβεβαιώνονται, ενώ τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθούν να αναζητούν τη γυναίκα που φέρεται να μίλησε στο κορίτσι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, πριν χαθούν τα ίχνη της για σχεδόν 44 ώρες. Οι Αρχές φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει τα στοιχεία της γυναίκας, η οποία βρίσκεται κοντά στο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα έχει εντοπιστεί σε διάφορα βίντεο από κάμερες ασφάλειας αλλά σε κανένα από αυτά δεν εμφανίζεται με τη δεκάχρονη.

Στο μεταξύ, η δεκάχρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» κι έχει υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων, ενώ παρακολουθείται διαρκώς από παιδοψυχολόγους. Η υγεία της φαίνεται να είναι καλή και δείχνει να συνέρχεται από το αρχικό σοκ. Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν φαίνεται να προκύπτουν ίχνη κακοποίησης και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί τυχόν χορήγηση φαρμάκων.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε σήμερα (19/06) η συνήγορος της οικογένειας της Μαρκέλλας, A.Νάσογλου, επιβεβαιώνοντας αρχικά την εμπλοκή γυναίκας με κόκκινα μαλλιά στην υπόθεση.

«Φυσικά και υπάρχουν τα στοιχεία, όμως δεσμευόμαστε ότι η υπόθεση είναι σε προανάκριση και πρέπει να υπάρχει διακριτικότητα», σημείωσε σχετικά.

Σχετικά με την ίδια τη Μαρκέλλα, είπε πως παραμένει υπό την προστασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων, σε νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της, όμως δεν επιτρέπεται σε κανέναν να την επισκεφτεί.

Σήμερα ο αδελφός και η οικογένεια θα έχουν ακρόαση από την Εισαγγελία, ώστε να εξεταστούν ως πιθανοί κηδεμόνες του παιδιού, στην περίπτωση που κινδυνεύσει η κηδεμονία της μητέρας της.

Όσο αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης, η δικηγόρος είπε πως τα βίντεο που υπάρχουν εξετάζονται από όλη την οικογένεια, εκτιμώντας ότι σύντομα θα έχουμε την απάντηση.

«Είναι γνωστή. Είναι από το ευρύτερο φιλικό περιβάλλον», κατέληξε η δικηγόρος.

Η μητέρα της Μαρκέλλας μιλώντας στο MEGA είπε ότι βρίσκεται καθημερινά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και συμμετέχει και η ίδια στις έρευνες, ωστόσο δεν έχει επικοινωνία με την κόρη της, καθώς κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί από τους παιδοψυχολόγους.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: «Μίλησε» το κινητό της 35χρονης - Δείτε τι φωτογραφίες είχε