ΕΛΛΑΔΑ

Αταλάντη: Με το μαχαίρι που έσφαζε γουρούνια επιτέθηκε στον περιπτερά

Αταλάντη: Με το μαχαίρι που έσφαζε γουρούνια επιτέθηκε στον περιπτερά
lamiareport.gr

Προφυλακιστέος ο 31χρονος Αλβανός για την αιματηρή απόπειρα ληστείας στο περίπτερο…

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα ο 31χρονος Αλβανός δράστης της αιματηρής απόπειρας ληστείας το βράδυ της 26ης Ιουνίου στην Αταλάντη, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τις κακουργηματικές πράξεις που του αποδίδονται.

Οι κατηγορίες, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, δεν άφηναν και πολλά περιθώρια να ελπίζει σε καλύτερη αντιμετώπιση από τους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης που άκουσαν την απολογία του.

Εξέφρασε πάντως την μεταμέλειά του και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος, όπως είπε στο LamiaReport η συνήγορος του 31χρονου, Άννα - Μαρία Μπακάκου που διορίστηκε αυτεπαγγέλτως στην υπόθεση.

Ο 31χρονος θα οδηγηθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Με το μαχαίρι που έσφαζε γουρούνια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο 31χρονος από την πρώτη στιγμή επικαλέστηκε ότι ήταν πολύ μεθυσμένος και η πρόθεσή του ήταν απλά να αρπάξει τσιγάρα.

Σχετικά με το ότι κουβαλούσε μαχαίρι, υποστήριξε ότι ήθελε απλά να φοβίσει τον ηλικιωμένο περιπτερά και όχι να του κάνει κακό. Μάλιστα η κατοχή του συγκεκριμένου μαχαιριού αιτιολογήθηκε από την προηγούμενη ενασχόλησή του σε σφαγείο για γουρούνια! Επρόκειτο για επαγγελματικό μαχαίρι 38 εκατοστών με μήκους λάμας 25 εκατοστών, με το οποίο σφάζεις μεγάλα ζώα. Είχε δε μαζί του και μία λίμα, που επίσης είχε πάρει από το σφαγείο, προκειμένου να το έχει ακονισμένο!

Σχετικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας ο 31χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στον 66χρονο περιπτερά, αλλά όταν εκείνος αντιστάθηκε φοβήθηκε και άρχισε να τον χτυπάει όπου έβρισκε με το μαχαίρι, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει πόσες φορές και που, καθώς επέμενε στο σενάριο του μεθυσμένου.

Πάντως παρά το μεθύσι του, φρόντισε το ίδιο βράδυ να εξαφανιστεί παίρνοντας τα βουνά και το μεσημέρι της 29ης Ιουνίου εντοπίστηκε στην Άγναντη. Ζούσε επί 14 χρόνια στη χώρα μας χωρίς χαρτιά και είχε μάθει πως να φυλάγεται και πως να περνά απαρατήρητος από τον κόσμο. Η Αστυνομία είχε να κάνει με έναν επικίνδυνο και οπλισμένο ληστή, ο οποίος έστησε ολόκληρη επιχείρηση για να τον συλλάβει αναίμακτα, όπως και έγινε.

Συνελήφθη την ώρα που έπαιρνε καφέ στο καφενείο του χωριού και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου ομολόγησε τις πράξεις του, προσπαθώντας να τις δικαιολογήσει με το μεθύσι του.

Την ίδια ώρα το 66χρονο θύμα του, εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας φέροντας τραύματα στο λαιμό και στην πλάτη.

Αν και φέρεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του, οι επόμενες ώρες θα κρίνουν και την μελλοντική κατάσταση της υγείας του, καθώς τα τραύματα που του προκάλεσε ο Αλβανός δράστης ήταν ιδιαίτερα σοβαρά.

Πηγή:lamiareport.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία – Πτήσεις: Ανατροπή! Η Ελλάδα δεν είναι στη λίστα με τις «κόκκινες» χώρες