ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: 100 παιδιά έφυγαν από την κατασκήνωση μετά το κρούσμα κορονοϊού

Χαλκιδική: 100 παιδιά έφυγαν από την κατασκήνωση μετά το κρούσμα κορονοϊού
ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Συναγερμός σήμανε σε παιδική κατασκήνωση στην Χαλκιδική όταν έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετική στον κορονοϊό 15χρονη που φιλοξενούνταν εκεί.

Ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης περιέγραψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας (13/07), το πώς διαπιστώθηκε ότι η 15χρονη είναι θετική στον κορονοϊό αλλά και τι ακολούθηκσε.

Ο Χρήστος Σκούρας τόνισε ότι το κορίτσι ανέβασε πυρετό 37,4 και αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό. Η 15χρονη απομονώθηκε στο αναρρωτήριο και ειδοποιήθηκαν οι γονείς της.

Παράλληλα, ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών που έμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την 15χρονη και απομάκρυναν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση.

Ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης πρόσθεσε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του ιού και υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

Στην κατασκήνωση συνολικά φιλοξενούνταν περίπου 900 παιδιά. Μέχρι στιγμής και μετά το κρούσμα κορονοϊού στις εγκαταστάσεις, έχουν φύγει πάνω από 100 παιδιά τα οποία πήραν οι γονείς τους, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης, στο βίντεο που ακολουθεί:

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.
Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.

Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ψάχνεις αυτοκίνητο; ΕΔΩ θα βρεις με 150 ευρώ - Όλη η λίστα (pics)