ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Πέθανε ο 26χρονος Βασίλης - Είχε καταγγείλει αστυνομική βία σε βάρος του

Βόλος: Πέθανε ο 26χρονος Βασίλης - Είχε καταγγείλει αστυνομική βία σε βάρος του

Νεκρός βρέθηκε ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος το απόγευμα της Δευτέρας στο σπίτι του στον Βόλο. 

Ο 26χρονος βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του σπιτιού του από την μητέρα του. Στο σημείο έφτασε η Αστυνομία, η οποία εξέτασε τον χώρο και απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Η σορός του άτυχου άνδρα αναμένεται να μεταφερθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου για νεκροψία-νεκροτομή στη Θεσσαλονίκη για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του.

Έναν μήνα πριν, είχε καταγγείλει πως είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας και είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες της διαδήλωσης της 13ης Ιουνίου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από τσιμεντοβιομηχανία.

«Μια διμοιρία ΟΠΚΕ και μια ΜΑΤ, στοχευμένα και συγκεκριμένα για μένα, μιας και με γνωρίζουν, ήρθαν τρέχοντας κατά πάνω μου και ξεκίνησαν να με βαράνε αναίτια, δολοφονικά, απάνθρωπα κι αλύπητα. Με χτυπούσαν μέχρι που δεν μπορούσα να πάρω ανάσα, γιατί είχα χτυπηθεί άσχημα στα πλευρά» είχε γράψει τότε στην καταγγελία του.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για σύνδεση του θανάτου του 26χρονου με την καταγγελία του για την αστυνομική βία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί.

Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: Μην καταναλώσετε αυτό το μέλι