ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: Φωτιά στην περιοχή Δίδυμα στην Αργολίδα

Ναύπλιο: Φωτιά στην περιοχή Δίδυμα στην Αργολίδα

Φωτιά: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για δεύτερο 24ωρο, καθώς η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις Κεχριές Κορινθίας δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο - Σύμφωνα με την Πυροσβεστική φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή Δίδυμα στην Αργολίδα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δίδυμα του δήμου Ερμιονίδας, στην Αργολίδα.

Στο σημείο επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, που προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Κεχριές: Πύρινη «κόλαση»

Σε «Κρανίου τόπου» έχουν μετατραπεί πολλά τμήματα της δασικής περιοχής στις Κεχριές, καθώς η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη συνεχίζει να καίει... ό,τι βρει μπροστά της.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, δόθηκε προληπτικά εντολή για εκκένωση για άλλους δύο οικισμούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκκενώθηκε ο οικισμός Ντράσσα και ο Αη Γιάννης, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, εκκενώθηκε και η κατασκήνωση - Ράντζο στο Σοφικό.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του Newsbomb.gr, το μέτωπο πίσω από το χωριό Άη Γιάννης είναι τεράστιο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να το εγκαταλείψουν για προληπτικούς λόγους.

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, μαύρος καπνός έχει σκεπάσει την περιοχή, ενώ όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, «η κατάσταση με την φωτιά είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Βασίλης Νανόπουλος, «παρ' ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».

Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους

Καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι και πάλι ισχυροί, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να οριοθετήσουν και να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.

Δείτε το βίντεο:

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σώσουν τη Μονή Αγίου Θεράποντος.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες στα παρακάτω βίντεο:

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στο σημείο της μεγάλης φωτιάς και μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τη μάχη των πυροσβεστών.

Οι δυνάμεις έχουν αυξηθεί και πλέον επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 5 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής κι ένα του Στρατού καθώς και 3 αεροσκάφη.

Δείτε εικόνες από την περιοχή στη gallery και τα βίντεο που ακολουθούν:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο - «Θερμό επεισόδιο»: Οι Τούρκοι στοχοποιούν ελληνικές πόλεις με βαλλιστικούς πυραύλους