ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος - Χαμός στα ΕΛΤΑ: Δεν ήθελε να φορέσει μάσκα - Δείτε τι έκανε

Βόλος - Χαμός στα ΕΛΤΑ: Δεν ήθελε να φορέσει μάσκα - Δείτε τι έκανε
IN TIME

Απίστευτο επεισόδιο στα ΕΛΤΑ Βόλου με 45χρονο Βολιώτη συναλλασσόμενο να αρνείται να φορέσει προστατευτική μάσκα για να εξυπηρετηθεί, ενώ είναι υποχρεωτικό με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, να φωνάζει και να απειλεί θεούς και δαίμονες.

Ολα συνέβησαν γύρω στις 09:00 χθες το πρωί. Ο 45χρονος εισήλθε στον εσωτερικό χώρο χωρίς να έχει λάβει το απαραίτητο μέτρο προφύλαξης από τη διασπορά του νέου κορoνοϊού και μόλις έγινε αντιληπτός του ζητήθηκε είτε να τη φορέσει μάσκα και να εξυπηρετηθεί, είτε να αποχωρήσει από τα ΕΛΤΑ.

Εντούτοις, ο 45χρονος αντί να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των υπαλλήλων και να συνετισθεί άρχιζε να τους φωνάζει ότι είναι «ανθέλληνες» και ότι παραβιάζουν τα δικαιώματά του. Επικαλούταν διάφορα άρθρα του Συντάγματος και έλεγε ότι είναι δικαίωμά του να φορέσει τη μάσκα ή όχι και ότι κανείς δεν μπορεί να τον υποχρεώσει. Ζητούσε να εξυπηρετηθεί χωρίς το προστατευτικό μέτρο, κάτι που απαγορεύτηκε από το Νόμο την περασμένη Τρίτη.

Του ζητήθηκε τότε με ήρεμο τρόπο να αποχωρήσει. Στα ΕΛΤΑ υπήρχε πολύς κόσμος που περίμενε στη σειρά.

Εξω από το κτήριο είχε σχηματισθεί ουρά λόγω των μέτρων της πανδημίας. Ο 45χρονος έδειχνε να μην καταλαβαίνει ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και ότι με τη στάση και τη συμπεριφορά του προκαλούσε αναστάτωση και στην εξυπηρέτηση των υπολοίπων συναλλασσομένων. Συνέχιζε την ερειστική συμπεριφορά του αδιαφορώντας για τους γύρω του.

Διαμαρτυρόταν και φώναζε ενώ του ζητούταν να ηρεμήσει και να αποχωρήσει, ώσπου στο σημείο ήχησαν σειρήνες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου. Ο 45χρονος απομακρύνθηκε από το κτήριο από τους αστυνομικούς και στη συνέχεια του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Μετά την επέμβαση των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθούσε να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του και έλεγε ότι έχει πρόβλημα με το διάφραγμα.

Πρόκειται για το πρώτο διοικητικό πρόστιμο που επιβλήθηκε από την εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας επιβάλλεται σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύ-νολο της Επικράτειας.

Στην περίπτωση εργαζομένων που δεν τηρούν τους κανόνες, επιβάλλεται στην επιχείρηση για κάθε παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ. Στα φυσικά πρόσωπα (καταναλωτές, κοινό/πελάτες) που δεν τηρούν τους κανόνες επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, επίσης διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ

Πηγή: εφημ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πανικός στην Θεσσαλονίκη - 10 άτομα στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό μετά από γλέντι γάμου