ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 390 παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων

Κορονοϊός: 390 παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων

Μπορεί η πανδημία να εξελίσσεται ραγδαία, ωστόσο μερικοί δεν δείχνουν καμία τάση συμμόρφωσης.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 5 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (15.999) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

390 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(119) στην Αττική,
(50) στη Θεσσαλονίκη,
(28) στην Κρήτη,
(24) στην Ήπειρο,
(23) στη Δυτική Ελλάδα,
(22) στη Θεσσαλία,
(22) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(18) στην Κεντρική Μακεδονία,
(18) στο Νότιο Αιγαίο,
(17) στα Ιόνια Νησιά.
(16) στη Στερεά Ελλάδα,
(15) στην Πελοπόννησο,
(13) στο Βόρειο Αιγαίο και
(5) στη Δυτική Μακεδονία

Θετική εφοριακός – Κλειστή η ΔΟΥ Λάρισας

Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε εφοριακός από τη Λάρισα, με αποτέλεσμα η ΔΟΥ να παραμείνει σήμερα κλειστή για το κοινό.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα larissanet.gr, οι υπάλληλοι έχουν προσέλθει στις θέσεις τους τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Κατά την ίδια ιστοσελίδα, που επικαλείται πηγές της περιφέρειας Θεσσαλίας, το συγκεκριμένο κρούσμα έχει δηλωθεί στον ΕΟΔΥ.

Προβληματισμός στις Αρχές

Οι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού αλλά και τα ενδονοσοκομειακά κρούσματα αποτελούν το μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για την επιστημονική κοινότητα και τις υγειονομικές Αρχές, που το τελευταίο διάστημα παρακολουθούν με ανησυχία την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας.

Και χθες, τα περισσότερα από τα 124 νέα κρούσματα ήταν εγχώρια ενώ το ένα τρίτο αυτών σχετίζονταν με εστίες που είχαν καταγραφεί τις προηγούμενες ημέρες -γαμήλια γλέντια, η κρεατοβιομηχανία στην Καβάλα αλλά και το στρατόπεδο στον Βόλο.

Προβληματισμό προκαλούν στις Αρχές και τα κρούσματα μόλυνσης σε νοσοκομεία, μετά από τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων σε κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης αλλά και έξι νοσοκομειακών γιατρών της Λάρισας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι μόλις 24 από τα 124 νέα κρούσματα είναι εισαγώμενα -15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 9 προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας αγγίζει πλέον τα 4.973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 1.349 (27,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.479 (49,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 13 άνθρωποι, με μέση ηλικία τα 70 έτη. Εξ αυτών, τρεις είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Χθες ανακοινήθηκε και ένας ακόμη θάνατος, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στους 210.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

- 15 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- 9 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

- 22 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

-22 στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με το γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

-Ένα στην Αρκαδία

-Ένα στη Δράμα

-Δύο στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

-18 στον Έβρο, όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης.

-Δύο στην Ημαθία

-Οκτώ στην Καβάλα, συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία Vikre.

-Οκτώ στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους*.

-Έξι στη Μαγνησία, από τα οποία τα (4) συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και το ένα (1) συνδέεται με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

-Ένα στην Πιερία.

-Ένα στην Καστοριά.

-Ένα στην Κέρκυρα.

-Δύο στην Κοζάνη.

-Ένα στις Κυκλάδες.

-Ένα στην Πέλλα.

-Δύο στη Χαλκιδική.

-Ένα στα Χανιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Γιώργος Παπανδρέου