ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η φωτιά στη Νάξο - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Μαίνεται η φωτιά στη Νάξο - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
CYCLADESVOICE.GR

Η μεγάλη φωτιά συνεχίζει να μαίνεται το μεσημέρι της Παρασκευής (14/08) στη Νάξο

Η φωτιά είχε ξεσπάσει το πρωί της ίδιας ημέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Σκαδού στην ορεινή Νάξο κι ενώ στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ.

Οι φλόγες απείλησαν το χωριό, το οποίο εκκενώθηκε από τους κατοίκους του προληπτικά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κρίθηκε αναγκαίο να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο νησί, όπου είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά.

Στο νησί μετέβη ένα αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, για να ενισχύσει τις δυνάμεις που επιχειρούν. Αυτή την ώρα στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 53 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει θαμνώδη έκταση ωστόσο στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ με ριπές 6-7 μποφόρ, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και καθιστούν επικίνδυνη την πυρκαγιά.

Κάποια στιγμή οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά το χωριό Σκαδό, και με εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι για λόγους ασφαλείας.

Η φωτιά πέρασε κοντά στο χωριό χωρίς να αναφερθούν μέχρι στιγμής ζημιές και λόγω των ανέμων κατευθύνθηκε νότια, προς το χωριό Κόρωνα, το οποίο όμως δεν απειλείται.

Δείτε εικόνες από τη φωτιά στη gallery που ακολουθεί:

Δείτε την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Πηγή φωτογραφιών: Cycladesvoice.gr, Naxospress.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απειλεί ο Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητη καμία επίθεση σε πλοίο μας