ΕΛΛΑΔΑ

Αιματηρές οι τελευταίες ώρες στην άσφαλτο: Οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους ένα βρέφος

Αιματηρές οι τελευταίες ώρες στην άσφαλτο: Οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους ένα βρέφος
naxostimes.gr

Τέσσερα τροχαία δυστυχήματα σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα.

Ο τραγικός απολογισμός ανέρχεται στους οκτώ νεκρούς, ανάμεσά τους και ένα μωρό 16 μηνών.

Νεκρό μωρό σε τροχαίο στην Πατρών – Πύργου

Τροχαίο σημειώθηκε χθες το βράδυ στη νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της περιοχής Λαστέικα του Πύργου, όπου έχασε την ζωή του ένα μωρό ηλικίας 16 μηνών.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 26χρονου οδηγού ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί της τροχαίας ζήτησαν την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην σορό του βρέφους, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να διευκρινιστούν πλήρως τα αίτια του θανάτου.

Όσον αφορά στο τροχαίο, σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος και είχε κατεύθυνση από τον Πύργο προς την Πάτρα, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 33χρονος και επέβαιναν η 25χρονη σύζυγός του και το 16 μηνών παιδί τους, το οποίο καθόταν σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Μετά την σύγκρουση οι δύο οδηγοί, η 25χρονη και το 16 μηνών βρέφος διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του βρέφους, ενώ τρεις ενήλικοι νοσηλεύονται τραυματισμένοι.

Σχετικά με τα αίτια του τροχαίου, βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση από τους αστυνομικούς του τμήματος Τροχαίας Πύργου.

patra2.jpg

Πηγή: patrisnews.comΤο χρονικό

Το χρονικό

Σύμφωνα με το patrisnews.com, δύο Ι.Χ. οχήματα κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες συγκρούστηκαν μετωπικά. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε πατέρας, μητέρα και ένα μωρό 16 μηνών, είχε κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο και το δεύτερο στο οποίο επέβαινε ένας νεαρός είχε κατεύθυνση από Πύργο προς Πάτρα.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και τα δύο οχήματα έγιναν άμορφες μάζες σιδηρικών.

Στο σημείο έφτασαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας «Ανδρέας Παπανδρέου».

Τροχαίο για πενταμελή οικογένεια στη Νάξο

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα μια γυναίκα και τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Νάξο.

Το δυστύχημα, όπως μεταδίδει το naxostimes.gr, σημειώθηκε στο δρόμο προς το χωριό Γλινάδο, έξω από τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όχημα στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια, άντρας, γυναίκα και τα τρία ανήλικα παιδιά τους και που κινούνταν στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο προς τα χωριά εξετράπη της πορείας του όταν ο οδηγός-πατέρας έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε πάνω σε πέτρινο τοίχο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της μητέρας και τον τραυματισμό όλων των υπολοίπων επιβαινόντων.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, φαίνεται ότι ο οδηγός-πατέρας ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Τα παιδιά είναι 2 κορίτσια (ηλικίας περίπου 12-13 και 7-8 ετών) και ένα αγόρι (ηλικίας περίπου 17 ετών).

Το αγόρι κάθονταν στην μπροστινή θέση με τον οδηγό-πατέρα (φορούσαν και οι δύο ζώνη) και στο πίσω κάθισμα επέβαιναν η μητέρα με τα δυο κοριτσάκια (που δε φορούσαν ζώνη).

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς και οι τραυματίες εγκλωβίστηκαν μέσα σε αυτό.

Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής ώστε να απεγκλωβιστούν από μέσα οι τραυματίες επιβαίνοντες.

Δύο πυροσβεστικά οχήματα και 5 άντρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου έσπευσαν στο σημείο που με ειδικά μηχανήματα έκοψαν τις πόρτες και έγινε ο απεγκλωβισμός, ώστε οι τραυματίες να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήδη βρίσκονταν στο σημείο.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τους τραυματίες στο νοσοκομείο Νάξου. Η μητέρα της οικογένειας είχε χάσει τις αισθήσεις της και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μιας και ο τραυματισμός της ήταν σοβαρός.

Πηγή: naxostimes.grΆρτα: 19χρονος έχασε τη ζωή του

Άρτα: 19χρονος έχασε τη ζωή του

Ένα νεαρό παιδί, ένα αγόρι μόλις 19 ετών, που μόλις πριν μερικές ημέρες είχε μάθει ότι πέρασε από τους πρώτους στην Ιατρική, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Το φρικτό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 05:20 τα ξημερώματα της Κυριακής στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, και συγκεκριμένα στο 75ο χλμ Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός έχασε υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του νεαρού οδηγού, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ο 19χρονος κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

Πολύνεκρο τροχαίο στην EO Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, στο ύψος της Καστροσυκιάς, στην Εθνική Οδό Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας.

Δύο Ι.Χ., κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prenezanews.gr, πρόκειται για τρία νεαρά άτομα, κάτοικοι Πρέβεζας (δύο αγόρια, μια κοπέλα) επιβάτες του ενός οχήματος και ένας συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, οδηγός του δεύτερου οχήματος, επίσης κάτοικος Πρέβεζας.

Πηγή: prevezanews.gr

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του δυστυχήματος.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Νεκρός νεαρός μοτοσυκλετιστής

Τα ξημερώματα της Κυριακής ένας άνδρας 24 ετών έχασε τη ζωή του στην ΕΟ Κορώνης-Μεθώνης, κοντά στο χωριό Βασιλίτσι και την Ιερά Μονή Χρυσοκελλαριάς, όπου έχασε τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε, με αποτέλεσμα αυτή να εκτραπεί από την πορεία της.

Το δυστύχημα συνέβη κάτω από άγνωστες συνθήκες, καθώς το πτώμα του νεαρού βρήκε τις πρωινές ώρες διερχόμενος οδηγός, σύμφωνα με το tharrosnews.gr.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 207 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Τρεις νεκροί το τελευταίο 24ωρο