ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Γράφουν - σβήνουν» τα νέα μέτρα - Ποια αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη

Κορονοϊός: «Γράφουν - σβήνουν» τα νέα μέτρα - Ποια αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη
AP

Ώρα αποφάσεων για την κυβέρνηση, ο οποία θα κληθεί να αποφασίσει τα νέα μέτρα για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού.

Παρά τη νέα σχετική μείωση που παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων της πανδημίας στη χώρα μας τη Δευτέρα (14/09) με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 180 νέα κρούσματα, η ανησυχία παραμένει.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας (14/09) ολοκληρώθηκε η σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι ετοίμασαν λίστα προτάσεων και την παρέδωσαν στον πρωθυπουργό, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις που θα ανακοινωθούν την Τρίτη (15/09).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, «στο τραπέζι» έχουν πέσει μέτρα τύπου Πόρου, όπως την παράταση τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του κλεισίματος των καταστημάτων από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, περιορισμό του αριθμού των ατόμων σε δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις και περιορισμό του αριθμού των πελατών στα τραπεζοκαθίσματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στα μέτρα φέρεται να είναι κι η αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Παράλληλα, μελετώνται προτάσεις για το πώς θα αποφεύγεται ο συγχρωτισμός σε ανοικτούς χώρους όπως οι λαϊκές όπου εκεί συγκεκριμένα αναμένεται να υπάρξουν ειδικότερα μέτρα για πιο αραιή τοποθέτηση των πάγκων.

Τέλος εξετάζεται και το μέτρο για ακόμα πιο αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε σημεία όπου συγκεντρώνονται πολίτες και μπορεί να υπάρξει συνωστισμός.

Σημειώνεται, πως η κυβέρνηση φαίνεται να απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο του μέτρου επιβολής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με βασική επιδίωξη να είναι η επιβολή μέτρων που είναι αποδοτικά θα εφαρμόζονται χωρίς πολυπλοκότητα και θα γίνονται από όλους κατανοητά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεσογειακός κυκλώνας: Θα «χτυπήσει» την Ελλάδα; Όλη η αλήθεια (vid)