ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικές εικόνες: Το Newsbomb.gr στον νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Αποκλειστικές εικόνες: Το Newsbomb.gr στον νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση δημιουργίας του προσωρινού κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, με την τοποθέτηση σκηνών για την στέγαση των προσφύγων και μεταναστών που έμειναν χωρίς στέγη μετά την καταστροφή του καταυλισμού της Μόριας.

Αποστολή: Λευτέρης Παρτσάλης

Το Newsbomb.gr βρέθηκε με το φωτογραφικό του φακό στον νέο καταυλισμό αιτούντων άσυλο του Καρά Τεπέ.

Το υπουργείο Μετανάστευσης έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαμόρφωση χώρων διοίκησης στην είσοδο του νέου κέντρου, χώρου για τη διενέργεια ελέγχων για COVID-19, καθώς και ειδικού χώρου υγειονομικής απομόνωσης των κρουσμάτων.

Επιπροσθέτως, έχει πραγματοποιηθεί χαρτογράφηση των σκηνών, ενώ η τοποθέτηση των επωφελούμενων σε σκηνές πραγματοποιείται με βάση την εθνικότητά τους.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί περισσότερες φωτογραφίες:

Μπήκαν περίπου 1.000

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Η πλειονότητα των μεταναστών που αντιδρά είναι Αφγανοί, που ζητούν να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι αρχές έχουν εντοπίσει τις ομάδες εκείνες που δημιουργούν ένταση, αλλά εκείνους που εμποδίζουν του υπόλοιπους αιτούντες άσυλο να εισέλθουν στη νέα δομή.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκαθάρισε πάντως πως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει κανείς μετανάστης και πρόσφυγας από το νησί, αν δεν περάσει από τη νέα δομή στο Καρά Τεπέ και δεν ακολουθήσει τις διαδικασίες νομιμοποίησής του. «Δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης αν θα μπουν ή όχι οι αιτούντες άσυλο στο camp» είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στον ΣΚΑΪ: Θα «κοπεί» το Big Brother; Οικονομική καταστροφή στο σταθμό