ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Επιχείρηση για την μεταφορά μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Επιχείρηση για την μεταφορά μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (17/09), η περιοχή της Μυτιλήνης όπου έχουν κατασκηνώσει οι πυρόπληκτοι πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης την περιοχή της Μυτιλήνης, όπου έχουν κατασκηνώσει οι πυρόπληκτοι της Μόριας εδώ και μερικά 24ωρα.

Στην επιχείρηση μετέχουν και 70 γυναίκες αστυνομικοί. Πρόκειται για επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση εκκένωσης του δρόμου και προώθησης των προσφύγων και μεταναστών στο νέο καμπ. Ήδη, έχουν στενέψει τον δρόμο όπου είχαν κατασκηνώσει οι μετανάστες κατά 200 μέτρα, προτρέποντας τους με αυτό τον τρόπο, να φύγουν από το σημείο που βρίσκονται και να εισέλθουν στο νέο καμπ.

Όπως φαίνεται από μία πρώτη εικόνα, οι μετανάστες δείχνουν να υπακούν στις συστάσεις της αστυνομίας, μαζεύοντας τα πράγματά τους. Η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά, καθώς τετρακόσια-πενήντα άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί στο Καρά Τεπέ. Εξ' αυτών 250 έχουν εισέλθει στη νέα δομή αφότου υποβλήθηκαν σε υγειονομικές εξετάσεις (rapid test για τον κορονοϊό) και άλλους ελέγχους. Τα υπόλοιπα 200 περιμένουν τη σειρά τους για τη διενέργεια των ελέγχων. Η ροή προς το Καρά Τεπέ συνεχίζεται.

Το πλάνο της Αστυνομίας ήταν εξ' αρχής να μπουν στον άτυπο καταυλισμό, που έχει στηθεί στον δρόμο και να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Το Newsbomb.gr, βρίσκεται στην περιοχή, καταγράφοντας εικόνες από το σημείο.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Δείτε εικόνα από το σημείο:

Όπως βλέπουμε στις εικόνες οι πρόσφυγες και οι μεταναστες ξεκίνησαν να φεύγουν σιγά σιγά, ενώ στην πλειοψηφία τους πρόκειται για οικογένειες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ιανός»: Πλησιάζει ο μεσογειακός κυκλώνας - Πότε αρχίζουν οι καταιγίδες

Ρoή Ειδήσεων