ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ιανός» - Κεφαλονιά: Οι πρώτες εικόνες από την επέλαση του κυκλώνα στο Αργοστόλι (pics)

Κακοκαιρία «Ιανός» - Κεφαλονιά: Οι πρώτες εικόνες από την επέλαση του κυκλώνα στο Αργοστόλι (pics)

Ζημιές στην Κεφαλονιά έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός».

Στο επίκεντρο των έντονων καιρικών φαινομένων βρίσκονται - προς ώρας - η Ιθάκη, η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά, με όλους τους αρμόδιους φορείς να βρίσκονται επί ποδός.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ στο Αργοστόλι έχουν σημειωθεί εκτεταμένες πτώσεις δέντρων.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Σαρώνει το Ιόνιο η κακοκαιρία

Ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 9-10 μποφόρ αλλά και πολύ δυνατή βροχή, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο.

Όλος ο μηχανισμός του νησιού βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό και όλοι οι υπάλληλοι βρίσκονται στις θέσεις ώστε να επέμβουν όπου χρειαστεί, κάτω από αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ιονίων Νήσων εξέδωσε ανακοίνωση όπου προβαίνει σε «ισχυρή σύσταση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, για περιορισμό των μετακινήσεών τους σε όλη την επικράτεια του νησιού, από σήμερα Πέμπτη 17-9-2020 έως και αύριο Παρασκευή 18-9-2020 αργά τη νύχτα».

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πυλώνας ρεύματος έπιασε φωτιά κοντά σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Καλαμακίου, στη Ζάκυνθο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο και να σβήνουν την πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έστειλε, την Πέμπτη (17/09), νέο μήνυμα μέσω του 112 σε κατοίκους στην Αιτωλοακαρνανία, στην Αχαΐα, στην Ηλεία και στη Μεσσηνία σχετικά με το «πέρασμα» του κυκλώνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κυκλώνας «Ιανός»: Νέα δεδομένα! Το καλό και το κακό σενάριο - Ποιες περιοχές θα πληγούν