ΕΛΛΑΔΑ

Παύλος Φύσσας: Βροντερό «παρών» στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι (pics)

Παύλος Φύσσας: Βροντερό «παρών» στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι (pics)

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Πλιάκος

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, έλαβε τέλος η αντιφασιστική πορεία, που ξεκίνησε στο Κερατσίνι και κατέληξε στον Πειραιά, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Με κεντρικό σύνθημα «7 χρόνια μετά, μόνη δικαίωση η συνολική καταδίκη», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνθηκαν προς το κέντρο του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, υπήρξε ομάδα ανθρώπων, η οποία δημιούργησε κάποια επεισόδια, με αποτέλεσμα να σπάσουν ATM της περιοχής.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν η οικογένεια και φίλοι του Παύλου Φύσσα.

«Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη στέλνουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα. Οι ναζί στη φυλακή. [...] Στις 18 Σεπτέμβρη και στις 7 Οκτώβρη γράφουμε Ιστορία, ανακοινώνουμε την δική μας ετυμηγορία.Θα είμαστε χιλιάδες, για να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και φασισμό», επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε κοινή ανακοίνωση τους οι συλλογικότητες και οι οργανώσεις που καλούν στο συλλαλητήριο.

Νωρίτερα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σαλαμίνας και στην λεωφόρο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Στον δρόμο που φέρει πλέον το όνομά του, μπροστά στο μνημείο που έχει στηθεί προς τιμήν του, η Μάγδα Φύσσα άφησε και φέτος λουλούδια, ενώ κράτησε το πανό που γράφει:

«Μόνη δικαίωση η συνολική καταδίκη».

Δείτε εικόνες στη gallery του Newsbomb.gr:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για την Αττική