ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Γάμοι-υγειονομικές «βόμβες» στα Τρίκαλα - «Δεν προσέχει ο κόσμος»

Κορονοϊός: Γάμοι-υγειονομικές «βόμβες» στα Τρίκαλα - «Δεν προσέχει ο κόσμος»

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Μίνι lockdown επιβλήθηκε στα Τρίκαλα, με νέα περιοριστικά μέτρα να ισχύουν για την περιοχή.

Από γαμήλιο γλέντι που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα προέρχονται τουλάχιστον τα μισά κρούσματα των τελευταίων ημερών στην πόλη, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Τρικάλων.

«Έχουμε μαζικά κρούσματα από δύο τρεις γάμους που έγιναν μεν με τους περιορισμούς των 50 ατόμων, δυστυχώς όμως προέκυψε διασπορά του ιού».

Σημειώνεται ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στα Τρίκαλα οδήγησε τις αρχές να αποφασίσουν το μίνι lockdown στην πόλη το οποίο μάλιστα ισχύει από σήμερα, Σάββατο, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. «Δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Δεν το έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει οι κάτοικοι. Χθες μια κυρία μπήκε στο φούρνο χωρίς μάσκα αλλά της εξήγησα ότι έχουν πάρει μια τέτοια τροπή τα πράγματα που πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι έχει την αντίληψη ότι κόσμος δεν είναι όσο προσεκτικός χρειάζεται με τον ιό και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

«Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει πάντα η ατομική ευθύνη». Πλέον στα Τρίκαλα ισχύουν νέα μέτρα, με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σε ανοιχτούς όσο και κλειστούς χώρους.

«Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να σταματήσουμε τον κορονοϊό και να σώσουμε ανθρώπους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα μετρητά; Πότε έρχεται το ψηφιακό ευρώ