ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες μετά το θάνατο ιερέα - «Δεν έγινε ιχνηλάτηση των επαφών του»

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες μετά το θάνατο ιερέα - «Δεν έγινε ιχνηλάτηση των επαφών του»
ASSOCIATED PRESS

Συναγερμός έχει σημάνει σε ενορία της Θεσσαλονίκης, μετά την καταγγελία γιατρού σχετικά με την ιχνηλάτηση των επαφών, ενός ιερέα που κατέληξε από κορονοϊό.

Σύμφωνα με την καταγγελία του γιατρού, δεν έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ιχνηλάτισης των επαφών του 59χρονου ιερέα ο οποίος έχασε πριν από λίγες ημέρες τη ζωή του, υποκύπτοντας στην Covid-19.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στην καταγγελία του προς τον ΕΟΔΥ, η μητέρα του, μέλος της ενορίας του άτυχου ιερέα, τον ενημέρωσε ότι είχε επισκεφθεί «πρόσφατα το Άγιο Όρος και μετέπειτα εκτέλεσε τα καθήκοντα του στα πλαίσια της προαναφερόμενης ενορίας, χωρίς τη χρήση χειρουργικής μάσκας και την τήρηση στοιχειωδών κανόνων υγιεινής».

Η δικηγόρος του γιατρού Ανθούλα Ανάσογλου τόνισε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (28/09) στον ΑΝΤ1: «Στην εκκλησία που λειτουργούσε ο ιερέας που νόσησε και πέθανε, εκτελούσε χρέη ψάλτη ο αδερφός του και εκκλησιαζόταν η μητέρα του. Η καταγγελία του πελάτη μου είναι ότι δεν υπήρξε καμία ιχνηλάτηση. Δεν έγινε τίποτα».

Δείτε όλα όσα δήλωσε η δικηγόρος, στο βίντεο που ακολουθεί:

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονο ιερέα, που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Παρασκευής (25/09). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη.

Αρχικά, νοσηλευόταν σε απλή κλίνη, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και εισήχθη σε ΜΕΘ στις 14 Σεπτεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καστελόριζο: Όλη η αλήθεια για την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας - Ποιους ψάχνει η ΕΥΠ;