ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Τι απαντούν οι ιερείς που πραγματοποίησαν δοξολογία χωρίς μάσκες

Κορονοϊός Θεσσαλονίκη: Τι απαντούν οι ιερείς που πραγματοποίησαν δοξολογία χωρίς μάσκες
Intime News

Για τον σχολιασμό που δέχτηκαν οι ιερείς στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης όπου πραγματοποίησαν δοξολογία χωρίς να φορούν μάσκα, απάντησε ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, σε ενημερωτική πρωινή εκπομπή.

Οι εικόνες από τη λιτάνευση προκάλεσαν πλήθος συζητήσεων και αρνητικών σχολίων αφού οι ιερείς δεν φορούσαν τις μάσκες τους στον εξωτερικό χώρο του ναού. Ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» είπε ότι η τελευταία ΚΥΑ προβλέπει ότι οι λειτουργοί και οι ιεροψάλτες όταν τελούνται θείες λειτουργίες δεν φορούν μάσκα.

«Όταν οι ιερείς φορούν τα άμφιά τους, είναι κομμάτι της Ιερής Ακολουθίας και η ΚΥΑ επιτρέπει να μην φορούν μάσκες», συνέχισε. Σε οποιαδήποτε άλλη ώρα, οι ιερείς είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα.

Ο κ. Κωνσταντίνου διαχώρισε τη θέση του από τις περιπτώσεις ιερέων που δημόσια δηλώνουν αντίθετοι στη χρήση μάσκας. «Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, ο Σύνδεσμος τίθεται με την πλευρά της επιστήμης διότι πρέπει να μάθουμε να υπακούμε σε κάποιους κανόνες» είπε.

Ερωτηθείς για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο που δεν φορούσε μάσκα, ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε πως απαντήσεις για το θέμα έδωσε ο μητροπολίτης Λαγκαδά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Γιατί κόπηκε στα δυο το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού;