ΕΛΛΑΔΑ

Κορoνοϊός: Έκτακτη υγειονομική σύσκεψη για τις περιφέρειες Μακεδονίας και Θράκης

Κορoνοϊός: Έκτακτη υγειονομική σύσκεψη για τις περιφέρειες Μακεδονίας και Θράκης

Ευρεία υγειονομική σύσκεψη για τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Μακεδονίας & Θράκης θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή υπό τον ΓΓ των υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο με τους διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η σύσκεψη έχει αντικείμενο την διασφάλιση της ενεργοποίησης των επιχειρησιακών πρωτοκόλλων και τον συντονισμό των υγειονομικών σχηματισμών των δύο περιφερειών για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των περιστατικών Covid-19.

Αρκουμανέας: Πάνω από 5% η θετικότητα στα τεστ στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

«Για τη Θεσσαλονίκη και για τις άλλες δύο περιοχές, που σήμερα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι θα μπουν στο κόκκινο, ξέρουμε ότι πρέπει να τηρούν όλοι τα μέτρα, έχουμε δει σε άλλες περιοχές πάνε καλύτερα όταν έχουμε εφαρμόσει στοχευμένα τοπικά μέτρα. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, το βλέπουμε αυτό σε όλη την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Επεσήμανε ότι τόσο το εξεταστήριο για κορονοϊό του ΕΟΔΥ, που λειτουργεί στην έδρα Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, όσο και τα άλλα δύο στο κεντρικό δήμο θα συνεχίσουν να λειτουργούν «με περισσότερο κόσμο και με μεγαλύτερο ωράριο, ώστε να γίνονται περισσότερες εξετάσεις με ραντεβού που κλείνονται μέσω των δημοσίων νοσοκομείων.

Ο κ. Αρκουμανέας αναφέρθηκε και στη πορεία των rapid tests, που γίνονται από κινητά ιατρεία του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλονίκη και κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν όσοι επιθυμούν να εξεταστούν ως τις οκτώ το βράδυ που θα γίνονται οι εξετάσεις. Όπως ανέφερε, τα θετικά κρούσματα σε χίλια πεντακόσια τεστ ήταν περίπου στο 5%, αλλά διευκρίνισε ότι η εικόνα μεταβάλλεται όσο αυξάνονται οι έλεγχοι.

«Έχουν υπάρξει αρκετά τα θετικά από το πρωί, η θετικότητα είναι πάνω από 5%, αλλά αυτό μεταβάλλεται. Επειδή ήρθαν σήμερα από τις οκτώ το πρωί μας περίμεναν, πρέπει να δούμε. Συνήθως όσοι έρχονται πρώτοι πολύ νωρίς για ραντεβού είναι αυτοί, που κάπως έχουν συμπτώματα, ή νοιώθουν, άρα η θετικότητα μπορεί να είναι αυξημένη τις πρωινές ώρες και να δούμε τώρα στη συνέχεια της ημέρας θα έχουμε μα καλή εικόνα όταν ολοκληρωθούν τα τέστ, η εικόνα μεταβάλλεται, όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο, έχουμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε αρκετές χιλιάδες. Να έρθουν στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου να εξεταστούν για να έχουμε μια καλή εικόνα», πρόσθεσε.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορoνοϊός - Θεσσαλονίκη: Tρομακτική αύξηση της συγκέντρωσης του ιού στα λύματα