ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Δείτε με ποιο SMS θα πάτε σχολείο

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες - Δείτε με ποιο SMS θα πάτε σχολείο
IN TIME

Με το κινητό ανά χείρας θα βρίσκονται όσοι θέλουν να μετακινηθούν σε κάποιο σχολείο - Ποια διαδικασία θα ακολουθήσουν

Η μετακίνηση στο σχολείο προστίθεται στις έξι γνωστές κατηγορίες για τις οποίες οι κάτοικοι σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες θα πρέπει να στείλουν SMS πριν μετακινηθούν.

Από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης, η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες εισέρχονται σε καθολικό lockdown, στο πλαίσιο του οποίου επιστρέφουν τα SMS μετακίνησης για έξι κατηγορίες όπως ίσχυε τον Μάρτιο, ενώ προστίθεται και η ανάγκη αποστολής SMS μετακίνησης για τα σχολεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS (Επιλογή 4) και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας.

Αναλυτικά οι κατηγορίες:

  • Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). (SMS – Επιλογή 1).
  • Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. (SMS – Επιλογή 2)
  • Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή. (SMS – Επιλογή 3).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονoϊός: Προς lockdown δύο ακόμα περιοχές της Ελλάδας – Τι θα γίνει με την Αττική