ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πολύ πιθανή η παράταση του lockdown εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Κορονοϊός: Πολύ πιθανή η παράταση του lockdown εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλο το lockdown θα έχει επίδραση στα κρούσματα σε περίπου μια εβδομάδα

Όπως εξήγησε ο καθηγητής μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες αναμένεται να παρατηρηθεί μια σημαντική μείωση των νέων ημερήσιων κρουσμάτων, εάν όλα πάνε καλά, «καταρχάς, ο κόσμος να μην φοβηθεί αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες 1 - 2 ημέρες. Λογικά, το lockdown θα αρχίσει να έχει επίδραση στα κρούσματα μετά από μία εβδομάδα περίπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα δεν αποκλείεται να δούμε μια παράταση του lockdown, «τίποτα δεν αποκλείω», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο OPEN, σχολίασε τη διχογνωμία σχετικά με τα μέτρα στα σχολεία και το ενδεχόμενο να είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα αν είχε επιβληθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους νωρίτερα.

«Η πιθανότητα λοίμωξης στα παιδιά είναι μικρή και η μετάδοση από τα παιδιά είναι μικρή. Δεν πείσαμε τη νεολαία να αποφύγει τις βραδινές εξόδους», είπε τέλος ο καθηγητής αναφορικά με τις αντιδράσεις για τα σχολεία που παραμένουν ανοιχτά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Υγείας: Προσλαμβάνονται άμεσα 300 μόνιμοι γιατροί σε ΜΕΘ - Επίταξη ιδιωτικών κλινικών