ΕΛΛΑΔΑ

Απειλούν να κόψουν τις φλέβες τους

Απειλούν να κόψουν τις φλέβες τους

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα αυτή την ώρα στις φυλακές Αλικαρνασσού όπου αρκετά άτομα έχουν ανεβεί στην ταράτσα και διαμαρτύρονται.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το cretalive.gr δεν πρόκειται για κρατούμενους αλλά για νεαρούς που συγκεντρώθηκαν για άγνωστο λόγο στην περιοχή, ενώ εκεί έχουν ήδη σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι κρατούμενοι τις τελευταίες μέρες απέχουν από τα καθήκοντά τους στα μαγειρεία αλλά από την καθαριότητα των χώρων.

Ιδιώτης μάγειρας ανέλαβε δράση από προχθές, ενώ θα παραμείνει μέχρι να βρεθεί λύση και οι έγκλειστοι να επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους.

Η διεύθυνση της φυλακής έχει παραχωρήσει προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες καθώς θα πρέπει να τρέφονται σωστά λόγω της κατάστασης της υγείας τους.

Η εικόνα που παρουσιάζει το σωφρονιστικό κατάστημα του Hρακλείου είναι απογοητευτική, αφού παντού υπάρχουν σκουπίδια και ακαθαρσίες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η υγεία των κρατουμένων.

Η διεύθυνση έκανε γνωστό ότι η φυλακή θα πρέπει να καθαριστεί από τους ίδιους τους εγκλείστους, εάν δε θέλουν να νοσήσουν αφού δεν υπάρχει περίπτωση να αναλάβει κάποιο συνεργείο καθαρισμού.

Κρατούμενοι απειλούν ότι θα κόψουν τις φλέβες τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μεγάλο διάστημα που έχουν να δουν τους συγγενείς τους.