ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Θωμαΐδης στο Newsbomb.gr: Έτσι θα μειωθούν τα κρούσματα στην Αττική - Τι αποκαλύπτουν τα λύματα

Θωμαΐδης στο Newsbomb.gr: Έτσι θα μειωθούν τα κρούσματα στην Αττική - Τι αποκαλύπτουν τα λύματα

Lockdown: Επέκταση του lockdown εκτιμά ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας κ. Νίκος Θωμαΐδη μιλώντας στο Newbomb.gr – Επιπλέον, αναφέρει ότι αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα στην Αττική υπολογίζονται περίπου στα 40.000.

Την εκτίμηση ότι για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας, τα μέτρα θα πρέπει να διαρκέσουν και μια εβδομάδα τουλάχιστον τον Δεκέμβριο, έκανε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας κ. Νίκος Θωμαΐδης.

Ο ίδιος συμβούλεψε ότι και μετά το «άνοιγμα» της οικονομίας θα πρέπει να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό στην εργασία (εφαρμογή της τηλεργασίας) και τα ΜΜΜ, και να φοράμε μάσκα!

Ωστόσο ο κ. Θωμαΐδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις μετρήσεις που γίνονται στα λύματα στην Αττική τα οποία αποτυπώνουν τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και το ιικό φορτίο που κυκλοφορεί στην κοινότητα.

Η προηγούμενη έρευνα του που προκάλεσε αίσθηση έκανε λόγο για περίπου 60.000 κρούσματα. Πλέον, αυτό που φάνηκε προσφάτως σε διάστημα πέντε ημερών – σύμφωνα με τον ίδιο - δείχνει περίπου 40.000 κρούσματα.

Ο κ. Θωμαΐδης σημείωσε, ότι, αν εφαρμοστούν τα μέτρα, το επόμενο διάστημα θα είναι σαφώς μειωμένα με μια σημαντική ανάσχεση των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο.

Απαντώντας σε ερώτησή μας σχετικά με τις ημέρες που παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο των λυμάτων ο κ. Θωμαΐδης αποκάλυψε ότι αυτό συνέβη την 20η Οκτωβρίου και την προηγούμενη Τετάρτη. Ωστόσο όπως τόνισε τις τελευταίες ημέρες (από Παρασκευή ως τώρα) παρατηρείται μικρή μείωση.

Αυτές είναι οι περιοχές με τριψήφια νούμερα

Τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους ανακοίνωσε χθες (12/11) ο ΕΟΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 3.316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.

4587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 88 (28.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 353 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 50 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 959 θανάτους συνολικά στη χώρα. 387 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι περιοχές με τριψήφια νούμερα στα κρούσματα

Σήμερα Πέμπτη (12/11), εντοπίστηκαν σε 6 διαφορετικές περιφερειακές ενότητες της χώρας τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων. Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκαν: 828 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 756 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, 101 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, 160 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, 194 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, 105 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr