ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Θρήνος για τον 42χρονο γιατρό - Η σπαρακτική ανάρτησή του στα social media

Κορονοϊός: Θρήνος για τον 42χρονο γιατρό - Η σπαρακτική ανάρτησή του στα social media
Mega tv

Άλλος ένας γιατρός, μόλις 42 χρόνων, έφυγε στο καθήκον από κορονοϊό, σκορπώντας απέραντη θλίψη στον ιατρικό κόσμο.

Ο πνευμονολόγος πάλευε για 11 μέρες διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν», αλλά παρά το νεαρό της ηλικίας του, δεν κατάφερε να βγει νικητής από τον COVID-19.

Οι συνάδελφοί του τον περιγράφουν σαν λαμπρό επιστήμονα, που έβαζε πάνω από όλα τους ασθενείς του. O 42χρονος διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στον Κορυδαλλό και φέρεται να κόλλησε από ασθενή του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Μέσα από τις αναρτήσεις του στο Facebook, προσπαθούσε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την χρήση της μάσκας και την εφαρμογή των μέτρων. Μάλιστα σε αυτή τη δημοσίευση προσπαθούσε να πείσει τους αρνητές του κορονοϊού, ότι ο ιός είναι υπαρκτός και όχι θεωρία συνωμοσίας.

«Η Ιατρική είναι ορθός λόγος, είναι επιστήμη, είναι αποκάλυψη ενός κόσμου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σαν αντιληφθείς το μέγεθος του. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, δεν είναι σενάριο στο Netflix, δεν είναι κοινοποίηση, δεν είναι like, δεν είναι καρδούλα. Ξεκόλλα λοιπόν και άσε την Ιατρική στην ησυχία της», έγραψε ο ίδιος.

Ο 42χρονος ήταν πατέρας τριών παιδιών και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη σε συγγενείς, φίλους και στους ασθενείς του.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας, συμμετείχε σε σεμινάρια έρευνας για τον κορωνοϊό και οι συνάδελφοί του είναι συντετριμμένοι από την απώλεια του.

800 γιατροί και νοσηλευτές αυτή την στιγμή είναι θετικοί στον covid-19, με τον 42χρονο πνευμονολόγο να είναι ο δεύτερος γιατρός θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός εμβόλιο: Moderna ή Pfizer; Οι διαφορές και οι ομοιότητες των δυο εμβολίων