ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 2020: Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. βάζει στην κλούβα τους προσαχθέντες

Πολυτεχνείο 2020: Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. βάζει στην κλούβα τους προσαχθέντες

Πολυτεχνείο 2020: Κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται παντού στο κέντρο της πρωτεύουσας - Ενώ έγιναν και δεκάδες προσαγωγές.

Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας χωρίστηκαν σε δύο φάσεις, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρά αρχικά σε προσαγωγές στην Πανεπιστημίου, να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Στη συνέχεια, μάλιστα, προχώρησε στη διάλυση της συγκέντρωσης με «αύρες» και αυτό γιατί παρά τις αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί από τα μέλη του ΠΑΜΕ, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες δεν επιτρέπονται.

Κατά πληροφορίες, έγιναν πέντε προσαγωγές ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για τραυματίες.

Προσαγωγές περίπου 30 τον αριθμό έγιναν και λίγη ώρα αργότερα στην οδό Σταδίου.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες», ελικόπτερα και drones, θα δίνουν συνεχώς εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ.

Έντονη διαμαρτυρία Κουτσούμπα στους αστυνομικούς

Ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι βουλευτές του ΚΚΕ δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τους αστυνομικούς και ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσχαθέντες.

Στα πλάνα φαίνεται ο κ. Κουτσούμπας να κυνηγάει ο ίδιος τους αστυνομικούς για να μην συλλάβουν τους νεαρούς. Οι εικόνες είναι πρωτοφανείς: Μπροστά οι αστυνομικοί να σέρνουν σιδεροδέσμιους νεαρούς και από πίσω ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτές του ΚΚΕ να φωνάζουν προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Παφίλης δέχθηκε επίθεση και του έσκισαν το πουκάμισο.

Η διαμαρτυρία του κ. Κουτσούμπα στους επικεφαλης της ΕΛ.ΑΣ. ήταν έντονη. Διεμήνυσε μάλιστα στους αστυνομικούς ότι δεν θα φύγουν οι συγκεντρωμένοι αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Για αρκετοί ώρα υπάρχει διαβούλευση του ΚΚΕ με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί οι οποίοι σύμφωνα πάντα με τον γραμματέα του ΚΚΕ είναι τραυματισμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Κυλιόμενο «λουκέτο» μέχρι την Άνοιξη - Tα τρία μέτωπα της πανδημίας