ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία στο Βόλο – 13% το ποσοστό θετικότητας στα drive-through rapid tests

Κορονοϊός: Ανησυχία στο Βόλο – 13% το ποσοστό θετικότητας στα drive-through rapid tests

Κορονοϊός: Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα υψηλά ποσοστά πολιτών που διαγνώστηκαν θετικοί στην covid-19, σήμερα κατά τη διάρκεια διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε κατοίκους του Βόλου, μέσω δειγματοληψίας και με τη διαδικασία drive-through rapid test.

Στη διαδικασία, που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έγιναν συνολικά 353 τεστ σε πολίτες και μετά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι 44 δείγματα ήταν θετικά, δηλαδή ποσοστό σχεδόν 13%, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά στον γενικό πληθυσμό του Βόλου ενώ η πλειοψηφία των ελεγχθέντων είναι ασυμπτωματικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικές ημέρες ανάλογα τεστ διενεργήθηκαν και από τον Δήμο Βόλου όπου είχε διαπιστωθεί ότι ελέγχθηκαν συνολικά τότε 1.086 πολίτες και βρέθηκαν 88 θετικοί, δηλαδή ποσοστό 8,1%.

Σήμερα, η προσέλευση πολιτών για τα rapid test, που έγιναν στα parking του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ήταν μεγάλη. Η διαδικασία ξεκίνησε από τις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 3 το απόγευμα, ενώ από την πρώτη στιγμή είχαν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές αυτοκινήτων προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ οι οδηγοί ή συνοδηγοί, χωρίς κανείς από τους επιβαίνοντες να εξέλθει από το αυτοκίνητο.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που ήταν παρών στην διαδικασία εξέφρασε την ανησυχία του για τα υψηλά ποσοστά θετικότητας στην covid-19 που εμφάνισαν τα τεστ και δήλωσε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται και τις επόμενες εβδομάδες, προσθέτοντας πως drive through rapid test θα γίνονται καθημερινά σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις, δηλαδή Βόλο, Λαρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει το ίδιο και σε μικρότερες σε πληθυσμο πόλεις. Σκοπός όλων μας είναι να προσέχουμε, να τηρούμε τους κανόνες προφύλαξης και να αποφύγουμε κάθε συγχρωτισμό» σημείωσε.

Την ανησυχία της για τα θετικά στον covid-19 περιστατικά εξέφρασε και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Η πρόβλεψη για τα κρούσματα στην Ελλάδα που προκαλεί τρόμο